avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație creștere copil

Buna ziua.

Va rog frumos sa imi răspundeți la o întrebare. Ca si administrator si asociat unic al unui SRL-d, care înregistrează profit la încheierea unui an si ridica dividende, plătește si impozit pe dividende la stat, pot beneficia de o majorare a indemnizației pentru creșterea copilui datorită acestor dividende? Specific faptul ca sunt si angajata la un alt SRL. Se pot cumula aceste venituri?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: CristinaNM , utilizator 02:27, 9 Noiembrie 2016
Nu știe nimeni sa imi răspundă? Va rog frumos.
Ordinul nr.1474 din 06.05.2011
situatie :
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

solutie: Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003 - in prezent, art. 91 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal - , cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.

In speta, dividendele obţinute de asociatul unei societati nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010.
Chiar daca nu e răspunsul pe care imi doream sa-l citesc, va multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil 1 iulie 2016 andreeamarinab andreeamarinab Buna ziua. As dori sa stiu daca la calculul indemnizatiei pt crestere copil se iau in calcul si venituri obtinute din dividende.Multumesc (vezi toată discuția)
Sunt asociat unic in srl. pot primi indemnziatia pentru cresterea copilului? ana_maria_s ana_maria_s In luna mai a acestui an mi-am deschis un SRL, unde sunt asociat unic. In luna iulie am nascut, iar acum am ajuns la faza pentru a-mi depune actele pentru ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie crestere copil2016 - venituri din dividende Iulian1976 Iulian1976 Buna ziua! La sfarsitul lunii iunie sotia mea va naste si dupa terminarea concediului postnatal intentionez sa intru eu in concediu de crestere a copilului, ... (vezi toată discuția)