avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Nerespectarea sentintei civile definitive de catre OTP ...
Discuție deschisă în Executare silită

Nerespectarea sentintei civile definitive de catre OTP BANK

Buna ziua.Am sentinta definitiva impotriva OTP Bankdin data de 06.04.2016,prin care trebuia sa-mi transfere o suma destul de mare in CHF in contul meu cu dobanda penalizatoare,cheltuieli de judecata(x lei) si un nou grafic de rambursare
Cheltuielile de judecata in lei a fost transferat pe contul meu,graficul de rambursare cu noua dobanda am primit,dar suma datorata in CHF si dobanda penalizatoare nici acum nu a fost pus pe cont.Avocatul meu a trimis o notificare cu termen de 5 zile pt. sumele respective,dar suma in CHF -nimic.Am trimis 3 mail-uri cu confirmare de primire de 10 zile-nici un raspuns.La sucursala de resedinta trag din umeri,cica nu depinde de ei,ci de Bucuresti.Am fost la un executor,prin care am trimis din nou o notificare cu termen de 10 zile din care a trecut 5 zile-nimic.
Ce sfatuiti daca nici dupa notificarea executorului nu vireaza banii?
Poate sa execute silit banca un executor din Harghita?
Cel mai recent răspuns: galcsb , utilizator 15:06, 27 Aprilie 2016
Da! Executorul, având încheierea de încuviințare a instanței de executare, poate să vă recupereze banii din titlul executoriu prin toate formele de executare până la achitarea integrală a creanței!
Dar cheltuielile de executare trebuie sa platesc in avans? Daca da, dupa aia pot sa recuperez?
Cam cat ma va costa?Este vorba de aproximativ 70000 ron...
Fiecare executor judecătoresc poate pretinde onoraiu cuprins în grilă, onorariu minimal până la maximal. În general 10% din valoarea creanței de recuperat + T.V.A., unii executori includ T.V.A.-ul în procentul de 10%. În practică unii executori pentru un debitor solvabil, nu încasează cheltuieli de executare silită de la creditor, urmând să le recupereze de la debitor.

În conformitate cu art.669 Cod. pr. civ. alin.
(1) Partea care solicită îndeplinirea unui act sau a altei activități care interesează executarea silită este obligată să avanseze cheltuielile necesare în acest scop. Pentru actele sau activitățile dispuse din oficiu, cheltuielile se avansează de creditor.
(2)Cheltuielile ocazionate de efectuarea executării silite sunt în sarcina debitorului urmărit, în afară de cazul când creditorul a renunțat la executare....

Deci toate cheltuielile generate de executarea silită trebuie să fie suportate de creditor!
Caut un executor judecatoresc din Bucuresti care ar prelua cazul meu.Daca aveti propuneri....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am girat un credit al unei firme Mioara m Mioara m Buna ziua , Am girat un credit pentru o firma , in ianuarie 2009 . Persoana juridica si-a achitat creditul si dobanda restanta conform graficului de ... (vezi toată discuția)
Dobanzi penalizatoare DANNUTZA85 DANNUTZA85 Buna ziua, 1.Vreau sa va intreb in cazul unui credit acodat de Banc Post pe o perioada de 10 ani, credit care a fost dat spre executare silita, cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita zambilutza zambilutza Buna ziua, Suntem in situatia unei executarii silite in baza titlului executor reprezentat de conventia de credit de nevoi personale cu garantie ipotecara, ... (vezi toată discuția)