avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... asigurare medicala
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

asigurare medicala

buna ziua am o intrebare.in lipsa unui loc de munca unde pot plati asigurarea medicala din mana din moment ce apartinem de calarasi????ca am inteles ca la anaf se plateste dar la care???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:42, 27 Aprilie 2016
La casa judeteana de asigurari de sanatate
Persoanele fizice care nu obtin venituri vor fi obligate sa achite contributia la sistemul public de sanatate (CASS) si sa depuna o declaratie fiscala in acest scop la Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Potrivit art. 180 Cod fiscal, se va datora o contributie lunara de 5,5% din salariul minim brut pe economie.
Plata se va efectua trimestrial, pana in data de 25 a fiecarei luni din trimestru, deci termenele vor fi 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie, 25 decembrie.

Incepand cu 01.05.2016, contributia este de 68,75 lei/luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cas persoane care lucreaza in ue lorelena1306 lorelena1306 Am rugamintea sa ma ajutati cu cateva informatii: Am o ruda care este plecata in Italia de cativa ani. Acolo este platitoare de taxe la statul italian. Ar vrea ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor persoana fizica obtinute din afara romaniei AutorKvaiDlume AutorKvaiDlume Speta: Persoana fizica, NU autorizata, fara nici un alt venit in Romania publica scrieri in SUA in 2013. In cursul anului isi face formele necesare platii de ... (vezi toată discuția)
Pfa neclaritati MrDerpson MrDerpson Salut, Saptamana trecuta am primit de la onrc certificatul de inregistrare pentru PFA CAEN 7022 activitati de consultanta pentru afaceri si ... (vezi toată discuția)