avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executare creanta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executare creanta

Buna ziua!
as dori sa stiu daca este legal ca un executor judecatoresc sa puna proprie pe contul debitorului,( am aflat de proprire de banca unde am contul de debit) fara ca debitorul sa fie anuntat ca dosarul lui a ajuns la executor. mentionez ca executorul a instituit proprirea pe cont in data de 22.04.2016 fara sa anunte debitorul, fara a trimite actele in prealabil. am sunat la executor pentru informatii , au refuzat total sa dea informatii despre creeanta si mi s-a spus sa astept actele , au fost trimis in data de 25.04.2016, dupa trei zile de la proprirea contului.
as dori sa stiu daca este legal ca dosarul de executie sa trimis la un executor din alt oras, alt judet, eu locuiesc in jud cluj, 10 km de orasul Cluj. Dosarul sa trimis la un executor din Baia Mare.

Cel mai recent răspuns: ghitaciobanu , utilizator 15:25, 27 Aprilie 2016
Poprirea a fost corecta.Poprirea se infiinteaza fara somatie,in baza incheierii de incuviintare a executarii,prin adresa in care se va preciza si titlul executoriu in temeiul caruia s-a infiintat poprirea ,ce va fi comunicata celei de-a treia persoane aratate la art.781 alin.(1) ,impreuna cu incheierea de incuviintare a executarii sau un certrificat privind solutia pronuntata in dosar.[Art.783(1)NCPC].Daca considerati ca aveti motive puteti formula contestatie la executare in termen de 15 zile de la data efectuarii prime retinerii de catre tertul poprit.[Art.715(1) pct.2 NCPC].
angela-anastasia a scris:

as dori sa stiu daca este legal ca dosarul de executie sa trimis la un executor din alt oras, alt judet, eu locuiesc in jud cluj, 10 km de orasul Cluj. Dosarul sa trimis la un executor din Baia Mare.

Este legal deoarece Baia Mare este in cicumscriptia curtii de apel Cluj. Spuneti mersi ca nu v-a trimis dosarul la Sighetu Marmatiei...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Aprilie 2016
ghitaciobanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silită. este legal să mi se blocheze contul fără înștiințare prealabilă? miaunica74 miaunica74 Bună ziua este legal sa mi se blocheze contul de salarii de un executor judecătoresc fără a fi înștiințați în prealabil despre ce este vorba (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu, dar ... bobe.gege bobe.gege Bună ziua am un intrapare Am pirmit un proprie la munca dar nu am pirmit Nicu un actel acasă Are dirept sa oprește din salare fără sa fac cunstatia la ... (vezi toată discuția)
Instaurarea popririi pe contul de salariat Petrica Nicolae Petrica Nicolae Buna ziua, Numele meu este Nicolae Petrica . Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie ( prin lege ) instiintarea angajatorului,din partea ... (vezi toată discuția)