avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Instaurarea popririi pe contul de salariat
Discuție deschisă în Executare silită

Instaurarea popririi pe contul de salariat

Buna ziua,
Numele meu este Nicolae Petrica .

Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie ( prin lege ) instiintarea angajatorului,din partea popritorului,pentru instaurarea popririi pe contul salariatului si daca s-a comis un abuz in cazul in care acesta,popritorul,nu a adus la cunostinta angajatorului faptul ca se va impune poprire pe contul unuia dintre lucratorii lui .
Mentionez ca popritorul,in aceasta situatie este o unitate aadministrativ teritoriala iar angajatorul atesta faptul ca nu a primit din partea popritorului nici o instiintare de poprire .

Multumesc pentru ajutor,
Nicolae Petrica
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:11, 19 Februarie 2020
Buna ziua,
Nu va anunta nimeni ca o sa se puna poprire ( asa, persoana in cauza poate scoate banii din cont si executorul ramane fara "obiectul muncii").
Dar aveti posibilitatea sa depuneti contestatie, intr-un anumit termen...In cazul dvs. ar fi 15 zile din ziua in care angajatorul v-a anuntat ca exista poprirea.
Ultima modificare: Marți, 18 Februarie 2020
Ionut.ion, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În lege chiar se precizează că poprirea se face fără a notifica debitorul. Pur și simplu vă treziți cu contul bancar blocat de executor, și este legal.
Codul de procedura civila
art.783 Înființarea popririi
(1) Poprirea se înființează fără somație, în baza încheierii de încuviințare a executării, prin adresă în care se va preciza și titlul executoriu în temeiul căruia s-a înființat poprirea, ce va fi comunicată celei de-a treia persoane arătate la art. 781 alin. (1), împreună cu încheierea de încuviințare a executării sau un certificat privind soluția pronunțată în dosar. Despre măsura luată va fi înștiințat și debitorul, căruia i se va comunica, în copie, adresa de înființare a popririi, la care se vor atașa și copii certificate de pe încheierea de încuviințare a executării sau de pe certificatul privind soluția pronunțată în dosar, și titlul executoriu, în cazul în care acestea din urmă nu i-au fost anterior comunicate.

Asadar, debitorul va fi instiintat.
Voi va referiti la debitorul angajat, omul intreaba in calitatea de angajator..


Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie ( prin lege ) instiintarea angajatorului,din partea popritorului,pentru instaurarea popririi pe contul salariatului


Si cum a aflat angajatorul ca s-a instituit poprirea ?
Daca nu e vb de o poprire pe salariu la sursa, nu are de ce sa fie instiintat angajatorul
Probabil ca a fost instiintata doar banca sa blocheze conturile.
Pe angajator il instiinteaza si il notifica ca sa ii retina si sa vireze catre organul de executare 1/3 din leafa. Daca nu l-au instiintat, nu face retinerea si nu pateste nimic.
care e nelamurirea dvs de fapt ? De ce credeti ca ar trebui sa fie instiintat angajatorul ?
Ultima modificare: Miercuri, 19 Februarie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salar gh3gh1 gh3gh1 am primit de la un executor judecatoresc o adesa de infiintare a popririi pe salariul unui angajat, insotita de o incheiere de incuviintare silita. Executorul ... (vezi toată discuția)
Retinerea din salariul angajatului la solicitarea unui tert otilia13 otilia13 Buna ziua, S-a comunicat societatii noastre o instiintare de plata prin retinerea din veniturile salariale ale unui angajat, instiintare comunicata de o ... (vezi toată discuția)
Retinere salar stefiflavia stefiflavia va rog frumos sa ma ajutati cu o problema - in baza unei sentinte judecatoresti definitive si irevocabile trebuie sa fac niste retineri din salar. Intrebarea ... (vezi toată discuția)