avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de maternitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de maternitate

Buna ziua,
Avem o persoana angajata cu CIM pe perioada determinata care expira in 30.07.2016, si care este insarcinata in 8 luni.
Cum se procedeaza in cazul acesta.Se suspenda CIM pana la data expirarii contrcatului dupa care inceteaza de drept???

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:28, 28 Aprilie 2016
C.i.m. este suspendat de drept pe durata concediului de maternitate, potrivit art.50 lit.a C.mun., dupa care va inceta de drept la data expirarii perioadei pentru care a fost incheiat (art.56 alin.1lit.i C.mun.).


Art. 49 C.mun.
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi disponibilizata daca sunt insarcinata? BHRSR BHRSR Lucrez intr-o societate cu contrcat pe durata determinata care expira in 28.02.2013 Astazi am aflat ca sunt insarcinata in 4 saptamani pot fi data afara de ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim negut_dorina negut_dorina buna seara ,am un contract pe perioada determinata expira perioada 01.05.2012.intre timp salariatul are cerere de cfp 20.02.2012-20.04.2012.i-am suspendat cim ... (vezi toată discuția)
Sarcina si contractul de munca pe perioada determinata costinana costinana Buna!Va rog mult sa ma lamuriti cu o problema.Sunt insarcinata in luna a 3-a iar contractul meu de munca se incheie in data de 20.10.2015.As dori sa stiu in ... (vezi toată discuția)