avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Carti de identitate, acte de stare ... Procura la Consulatul roman de la Roma
Discuție deschisă în Carti de identitate, acte de stare civila, pasapoarte, vize

Procura la Consulatul roman de la Roma

Buna ziua!
Astazi sotul meu a mers la consulat pentru efectuarea unei procuri pentru fiul nostru in varsta de 13 ani.El a cerut ca in aceasta procura sa se specifice doua lucruri: ca este de acord sa i se elibereze un pasaport copilului si ca este de acord ca acesta sa calatoreasca cu mine din Romania in Italia.Astia nu au vrut in ruptul capului sa faca o singura procura pentru ambele cerinte: nu , dom'le, faci doua procuri diferite , rezultat :120 de euro de plata.Eu stiam ca intr-o procura pot sa cer 100 de lucruri daca vreau , gresesc?Mai ales ca este vorba de acelasi copil.
Va intreb pentru ca nu e prima data cand suntem inselati la consulat.Avem noi noroc la procuri! : sorry:
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:03, 4 Mai 2016
Doamna, sunt doua acte diferite! Este o procura prin care tatal minorului isi da acordul pentru confectionare pasaport si mandateaza pe cineva in acest sens sa intreprinda toate demersurile necesare si AL DOILEA ACT se numeste declaratie acord, NU PROCURA, deci alt act juridic, prin care isi da consimtamantul ca minorul sa calatoreasca in perioada::......, insotit de ::::::::.
bine, multumesc!
Am citat un raspuns al d-lui Ares pentru o alta persoana.
antinea a scris:

Eu stiam ca intr-o procura pot sa cer 100 de lucruri daca vreau , gresesc?

Da, doar daca este vorba de mandat general, insa in cazul dvs. este vorba de mandat special (doua bucati), astfel incat ce vi s-a spus este corect.
Declaratia acord de parasire a unei tari a minorului de cetatenie romana nu este o procura. Este O declaratie de consimtamant prin care parintii isi dau acordul ca minorul sa calatoreasca fie din Romania spre alta tara fie din alta tara spre Romania, asta e legea romana.
Procura se da pentru îndeplinirea unor acte si fapte juridice. Faptul ca parintele imputerniceste o alta persoana sau celalat parinte sa-l reprezinte la depunerea si eliberarea pasaportului pentru minor este o alta chestiune, aceasta este o procura.
Sunt doua acte juridice separate nu doua procuri, nu doua declaratii si finalitatea acestora difera, fiind bine reglementata de legile romane.

Alte discuții în legătură

Dubla nationalitate copil minor iesire din tara monique78ro monique78ro Fetita mea este olandeza si romanca. Are domiciliul in Olanda si carte de identitate olandeza. Are certificat de nastere olandez, nascuta in Olanda si ... (vezi toată discuția)
Doresc sami aduc copiii din romania in anglia dananagi dananagi buna.eu sint cu domiciliul in anglia.dar copiii mei sint in romania cu mama mea.cel mic are 8 ani si cel mare 16.am procuri de la tatal copiilor.dar mama mea ... (vezi toată discuția)
Acte necesare la consulat in vederea eliberarii unui pasaport simplu pentru minor AVRAMG AVRAMG ma intereseaza de este suficient numai pasapoartele parintilor ca dovada a identitatii in fata organelor consulare in vederea eliberarii unui nou pasaport ... (vezi toată discuția)