avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Lucrez in Italia ca si dipendente - unde si ce trebuie ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Lucrez in Italia ca si dipendente - unde si ce trebuie sa platesc?

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie:
- pana in sept 2015 am locuit in Bucuresti si lucrat doar in Ro ca si angajat al unei multinationale
- incepand cu 27 sept 2015 m-am mutat in Milano si am inceput sa lucrez in Italia, ca si angajat al aceleiasi multinationale, dar cu contract local italian - ca si "dipendente"

Mentionez ca am citit pe site-ul Dvs despre treaba cu dubla impunere/rezidenta fiscala, doar ca nu imi este foarte clar ce trebuie sa fac. Asadar am cateva intrebari:
1. pt anul 2015, avand in vedere ca in Italia am lucrat 3 luni si cateva zile (deci sub 6 luni), dar rezidenta fiscala mi-a ramas in Romania (pt ca nu am stiut ca trebuie sa o schimb), trebuie sa fac ceva in Ro sau in It? Mentionez ca, fiind dipendente in Italia, compania la care lucrez plateste automat toate taxele...
2. pt anul 2016, avand in vedere ca lucrez permanent in Italia cu contract italian, trebuie sa fac ceva in Ro sau in It?
3. in privinta rezidentei fiscale, e obligatoriu sa o schimb? Daca da, pana cand si cum se face?

Pentru detalii, sunt disponibil pe email (sau telefonic, pm pe email pentru a divulga nr de telefon).

Va multumesc anticipat pt ajutor,
Stefan S.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu datorati nimic in Romania. Totusi, avand domiciliul si rezidenta fiscala aici, trebuie sa faceti dovada platii asigurarilor de sanatate acolo pentru a nu plati in ambele locuri.
Dar nu e mai simplu daca schimb rezidenta fiscala? Ce trebuie sa fac pt asta?
Bineinteles.
Schimbarea rezidentei fiscale se face dinspre noul loc. Deci, incepeti in Italia. Nu stiu care sunt procedurile acolo.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende popescu dumitru popescu dumitru o persoana juridica italiana care detine 100% capitalul social intr-o firma romna , cand primeste dividendele de la firma romana plateste in italia impozit pt ... (vezi toată discuția)
Pasaport italian marian_cmd marian_cmd Buna ziua! Am muncit in italia pana anul trecut, am fost rezident in italia operioada aproximativ 5 ani (mai exact fara o saptamana).(mentionez ca am fost in ... (vezi toată discuția)
Sotul meu italian rezident în românia, pensionar in italia, deci pensia este impozitata ... chemello chemello sotul meu it rezident ro..pensionar in it deci pensia este impozitata in italia...am primit instiitare de la anaf ca are de platit impozit pe pensie ..o ... (vezi toată discuția)