avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... viza si rezidenta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

viza si rezidenta

Buna ziua daca cineva poate sa ma ajute ,pe 10 mai voi avea casatoria civila cu un cetatean turc.Dupa casatorie de ce acte am nevoie pentru a obtine rezidenta romana ,mentionez casatoria are loc in romania ,acte necesare pentru rezidenta,,Daca sotului ii expira viza este necesar sa se intoarca din nou in turcia pentru a cere din nou viza .Astept raspuns ,...Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: andreizabela , utilizator 19:01, 14 Mai 2016
Da sotul trebuie sa se intoarca dupa care sa revina in Romania. Va veti adresa la IGI de pe raza dvs. de domiciliu.
Acte necesare
a) cerere tip;
b) pasaportul (valabil) in original si copie;
c) copia cartii de identitate/documentului de calatorie si copia documentului care atesta rezidenta pe teritoriul national a cetateanului Uniunii Europene;
d) act de stare civila care atesta casatoria sau, dupa caz, documentele care atesta legatura de rudenie cu rezidentul;
e) dovada mijloacelor de intretinere;
f) dovada asigurarii de sanatate;
g) taxe.
[ link extern ]
Inailnte de expirarea vizei, el trehuie sa se prezinte la IGI pe raza domiciliului umde dv locuiti a 2 a zi de la intrarea in tara si va depune actele pentru permisul de sedere! Daca ohtine acest permis de sedere nu mai e necesar sa se intoarca in Turcia ptr alta viza!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte necesare viza termen lung si reintregirea familiei,rezidenta permanenta in romania ptr dominicani dupa casatorie GeorgianaDutu GeorgianaDutu Buna seara, Sunt casatorita cu un cetatean Dominican din August 2013 si momentan locuim in Rep Dominicana unde a avut loc si cununia civila . Am dorii sa ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere in ro Damla Damla Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am avut o relatie cu cetatean turc in urma careia am un copil. Copilul este recunoscut de tatal ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu cetatean albanez anny-marry anny-marry buna ziua!as vrea sa stiu care sunt pasii si actele necesare ptr o casatorie in romania cu un cetatean albanez.si daca acesta facandu-i domiciliul in romania ... (vezi toată discuția)