avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suspendare activitate societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suspendare activitate societate

Societatea are 2 asociati din care unul decedat anul trecut. Ca mostenitori ar fi 2 pers (sotia si fiica acestuia), dar acestia nu mi-au solicitat nimic pana in momentul de fata si nici nu au facut vreo inscriere la registrul comertului. Pot in aceasta situatie sa suspend activitatea societatii singur?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 13:32, 13 August 2009
Au sau nu drept de vot in AGA mostenitorii fara inregistrarea lor la ORC? Din art 203 eu inteleg ca ei nu raspund in fata nimanui pentru societate pana nu fac inregistrarea ca asociati.
ThomasT6 a scris:

Au sau nu drept de vot in AGA mostenitorii fara inregistrarea lor la ORC? Din art 203 eu inteleg ca ei nu raspund in fata nimanui pentru societate pana nu fac inregistrarea ca asociati.

Da, au dreptul.

Mostenitorii asociatului decedat dobandesc partile sociale de plin drept pe data decesului asociatului.

Opozabilitatea transmiterii partilor sociale se realizeaza prin inscrierea in RC si registrul de asociati al societatii (art.203 alin.1). Deci, inscrierea in cele doua registre asigura opozabilitatea transmiterii partilor sociale si nu validitatea acesteia.

Prin urmare, calitatea de asociati a mostenitorilor nu este afectata de lipsa inscrierii succesiunii in cele doua registre ale societatii.
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Din momentul decesului sunt si ei buni de plata inteleg, societatea la momentul respectiv avand datorii mari la bugetul statului achitate doar de mine. Imi mai pot recupera cheltuielile avute cu societatea? Am contract de imprumut intre mine si societate.
Nu ei sunt buni de plata, ci numai societatea. Aceasta deoarece datoriile sunt ale societatii, nu ale asociatilor.
Cheltuielile avute cu societatea le veti putea recupera numai in masura in care activitatea comerciala aduce profit.
Cheltuielile avute cu societatea (la bugetul statului) nu le impart cu ei? nu mai inteleg nimic. Societatea nu are active si nu are activitate. Ei au numai drepturi nu si obligatii?

Alte discuții în legătură

Cesiune Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna seara, Intampin urmatoarea problema: Se da un SRL cu asociat unic si 4 persoane implicate in aceasta poveste. A este primul asociat. Pe 01.05 acesta ... (vezi toată discuția)
Vanzarea actiunilor intr-o firma leoso leoso buna ziua! am si eu o problema mai delicata si nu stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a o rezolva si anume: intr-o societate srl suntem 3 actionari , unul ... (vezi toată discuția)
Problema mostenitori parti sociale ThomasT6 ThomasT6 Asociatul meu detinea 50%, a decedat de cativa ani. Dinaintea mortii lui ma ocupam doar eu de societate(magazin satesc) acesta neimpicandu-se deloc. Rudele ... (vezi toată discuția)