avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale suspendare activitate societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

suspendare activitate societate

Societatea are 2 asociati din care unul decedat anul trecut. Ca mostenitori ar fi 2 pers (sotia si fiica acestuia), dar acestia nu mi-au solicitat nimic pana in momentul de fata si nici nu au facut vreo inscriere la registrul comertului. Pot in aceasta situatie sa suspend activitatea societatii singur?
Cel mai recent răspuns: timi , utilizator 13:32, 13 August 2009
Art. 3 din Legea societatilor comerciale (nr. 31/1990):

(1) Obligatiile sociale sunt garantate cu patrimoniul social.
[...]
(3) Actionarii, asociatii comanditari, precum si asociatii in societatea cu raspundere limitata raspund numai pana la concurenta capitalului social subscris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune Alexandru Arsu Alexandru Arsu Buna seara, Intampin urmatoarea problema: Se da un SRL cu asociat unic si 4 persoane implicate in aceasta poveste. A este primul asociat. Pe 01.05 acesta ... (vezi toată discuția)
Vanzarea actiunilor intr-o firma leoso leoso buna ziua! am si eu o problema mai delicata si nu stiu ce pasi trebuie sa urmez pentru a o rezolva si anume: intr-o societate srl suntem 3 actionari , unul ... (vezi toată discuția)
Problema mostenitori parti sociale ThomasT6 ThomasT6 Asociatul meu detinea 50%, a decedat de cativa ani. Dinaintea mortii lui ma ocupam doar eu de societate(magazin satesc) acesta neimpicandu-se deloc. Rudele ... (vezi toată discuția)