avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Taxa portare/reziliere contract Telekom persoana ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Taxa portare/reziliere contract Telekom persoana juridica

Buna ziua, in luna martie a acestui an am hotarat sa portam cele 6 numere care le aveam pe abonament la Telekom la Orange. Cei de la Telekom au incercat sa vina cu o contraoferta insa nu au reusit sa ajunga la nivelul beneficiilor oferite de cei de la Orange. Fiind in ultimele 6 luni de contract si nebeneficiind de niciun fel de terminal(telefon, stick, etc) de la Telekom am crezut ca nu vor aparea mari probleme. O luna mai tarziu ne-am trezit cu o factura avand inclusa o taxa de reziliere de 200 euro/sim, adica echivalentul a aproximativ 4800 de lei pentru cele 6 sim-uri. Le-am facut o notificare prin care le spuneam ca, conform Legii 296/2004, art. 78,79,80,81,82,84 clauza contractuala privind rezilierea a fost abuziva si nenegociata direct, plus ce mai scrie acolo si ca dorim reemiterea facturii fara taxa de reziliere inclusa. Raspunsul primit de la ei face referire citez "Legea 161/2010, pentru modificarea art. 84 din LEgea nr 296/2004, privind Codul Consumului si a Legii nr. 193/2000, privind clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori, a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 497/19 iulie 2010". Pe scurt ei spun ca noi ca si societate nu avem calitate de consumator fiind persoana juridica de drept comercial fiind exclusi de la beneficiul conferit de Legea 193/2000 de a invoca si denunta clauzele abuzive din contract. Si tinand cont ca ne aflam in Perioada Initiala, care era de minim 24 de luni conform contract standard nemodificabil, suntem buni de plata. Acum conform Termenilor Generali ai Contractului, existenti inclusiv pe pagina lor de internet, daca reziliezi contractul prin portare, nu ai beneficiat de nici un terminal si te afli in ultimele 6 luni de contract ar trebui sa platim 200 de lei/sim. Bun si acum vine intrebarea: Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare cu ei avand 2 dileme, oarecum legate: Prima ar fi ca sub nicio forma nu vreau sa platesc o asemenea taxa de reziliere (in conditiile in care tot abonamentul pe 2 ani ar fi fost de 1512 euro, dintre care eu am platit deja 1134 euro, cat am fost clientul lor) iar a doua ar fi sa nu ma trezesc cu vreo cerere de insolventa si cu alte probleme.
Multumesc anticipat pentru orice raspuns
Cel mai recent răspuns: Mihaela Enache , Avocat 13:22, 3 Mai 2016
Intr-adevar, dumneavoastra (persoana juridica) nu aveti calitatea de "consumator" in sensul legislatiei amintite.
Procedura de insolventa nu poate fi demarata pe baza acelei facturi, intrucat nu este intrunita conditia pragului prevazuta de Legea nr 85/2014. E nevoie de o creanata de 40.000 lei (art. 5 pct.72 din legea insolventei).
Factura nu reprezinta titlu executoriu, astfel ca nu puteti fi executat silit. In schimb, puteti fi actionat in instanta pentru nerespectarea contractului, iar sentinta sa fie titlu executoriu. Deseori societatile de telefonie cesioneaza aceste creante catre alte societati.
Sfatul meu e sa consultati un avocat care sa vada contractul si factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate tehnica transfer responsabilitate abonament telefon prcostin prcostin Buna seara. Detin un abonament pe persoana juridica la Telekom si doresc transferul de responsabilitate catre persoana fizica,eu fiind eligibil avand ... (vezi toată discuția)
Doresc reziliere contract telekom ( persoana juridica) mobinstal mobinstal buna seara, desi sunt client Telekom ( mobil) doar de 3 luni , datorita serviciilor de proasta calitate, doresc rezilierea contractului . prin schimb de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract telefonie mobila dia_cj2005 dia_cj2005 Buna, am incheiat un contract in data de 18 sept 2013 prin telefon in valoare de 7 euro cu Tva inclus, contract incheiat pe o perioada de 6 luni fara nici o ... (vezi toată discuția)