avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Contract de imprumut asociat/firma
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Contract de imprumut asociat/firma

Va rog nu-mi este clar: Asociatul imprumuta firma si vreau sa stiu pana la ce suma imprumutata NU este nevoie de declararea in SEN (combatere a spalarii banilor)? Inteleg pana la suma de 15000 de eur pe imprumut sau in soldul contului 4551?. Daca se poate temeiul legal detaliat!
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Mateescu , Consultant fiscal 17:38, 3 Mai 2016
Legea 656 Republicata , art. 5 (7) - spalare de bani
Legea 70/2015 - firmele vor putea sa efectueze plati in numerar catre persoane fizice, reprezentand contravaloarea unor achizitii de bunuri sau a unor prestari de servicii, dividende, cesiuni de creante sau alte drepturi si restituiri de imprumuturi sau alte finantari, in limita sumei de 10.000 lei/zi catre o persoana. Platile fragmentate in numerar catre o persoana, pentru tranzactiile mai mari de 10.000 lei, sunt interzise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii si model contract de imprumut a unei firme cameliastancu68 cameliastancu68 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: la firma la care lucrez, administratorul a imprumutat firma pentru achizitii marfa, materii prime si ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende din casierie mircea.nedelcu mircea.nedelcu Buna ziua, Sunt asociat unic. In 2019 am dividende de 75000 RON. Vreau sa-i iau din casierie prin 8 hotararari AGA, este legal acest lucru ? Potrivit ... (vezi toată discuția)
Plafon retragere dividende din registru de casa avisdevara avisdevara pot retrage de mai multe ori din casa suma de 10000 lei reprezentand dividende pt 2015 ? (vezi toată discuția)