avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren extravilan fara iesire din indiviziune

Situatia se prezinta astfel, un teren de 6 ha extravilan cu cadastru, arendasul a cumparat 3 ha de la mostenitorii unui proprietar iar mostenitorii celuilalt proprietar vor sa vanda restul de 3 ha aceluiasi arendas.

Avand in vedere ca se vinde celuilalt proprietar, pentru a vinde este necesara iesirea din indiviziune cu acesta sau se poate vinde doar cu extras de carte funciara pentru informare in care apar mostenitorii?
Nu e necesara, e cheltuiala inutila. Dar puteti face cu arendasul-coproprietar o iesire din indiviziune cu plata sulta si atribuirea restului catre acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren catinica catinica Detin o suprafata de teren arabil impreuna cu sora mea.Eu doresc sa-l vand,ea nu vrea.Ce posibilitate am sa vand partea mea de teren?Terenul are cadastru (vezi toată discuția)