avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Corupere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Corupere minori

Buna ziua,

Cazul este urmatorul:
Un baiat de liceu, avand 19 ani face avansuri unei eleve de clasa a-VII-a in varsta de 14 ani. Ea accepta relatia lor ( daca este si intima inca nu stim asa ca ignoram aceasta posibilitate momentan).Aceasta relatie dureaza de 7 luni,timp in care eleva nu mai invata si absenteaza de la cursuri. Relatiile de familie se depreciaza grav.
Ce solutii legale pot alege pentru ca acest baiat sa o lase in pace?.
Va intreb in calitate de parinte al elevei.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
teologumena, utilizator
Daca nu au avut loc acte sexuale nu se poate vorbi de infractiunea de act sexual cu minor(art.220 NCP)si nici de corupere sexuala (art.221 NCP) sau, racolare de minori in scopuri sexuale(art.222 NCP)deoarece minora ar fi trebuit sa nu depaseasca varsta de 13 ani.
Buna ziua,
Legal a raspuns colegul meu.
Uman va sfatuiesc sa il invitati pe baiat si sa stati de vorba (dar de vorba civilizat) cu ambii incercand sa-i explicati si lui si ei ca ar trebui sa se ajute reciproc sa invete.
S-ar putea sa fiti multumiti de rezultate si s-ar putea ca fiica dumneavoastra sa-si imbunatateasca rezultatele scolare.
Vorbesc ca tata de fete.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Am parcurs toate etapele; intalniri la scoala cu diriginta, cu parintii lui, cu copiii, cu psihologul scolii. Am epuizat toate variantele civilizate, legale.
Din pacate situatia se inrautateste in fiecare zi. Chiar nu pot obtine un ordin de restrictie?
Baiatul este major, inclasa a-XI-a, are 19 ani impliniti si a ramas de doua ori repetent.
Ce sa fac?; lipsa unei posibile actiuni legale va conduce in cel mai scurt timp la relatii intime caz in care viata fetitei mele va fi iremediabil distrusa.

Va multumesc.
teologumena a scris:

lipsa unei posibile actiuni legale va conduce in cel mai scurt timp la relatii intime caz in care viata fetitei mele va fi iremediabil distrusa.



cum asa?

si intrebarea nr 2: de ce sunteti asa de sigur(a) ca problema e baiatul si nu e in alta parte? (mie imi pare ca problema e in familie si nu in afara ei)
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
mirebire, utilizator
Va multumesc,

Nu contest ceea ce spuneti. In toate cazurile actiunile sunt conjugate. Exact in acest sens am recurs la toate abordarile mentionate. Problema, cred, se pune in felul urmator: relatiilor nefiresti le adaugam un gram de nefiresc pentru corectie( citez dintr-unul din raspunsurile de mai sus). Situatia este nefireasca datorita diferentei de varsta ( tocmai la aceasta varsta). Consecintele le-am vazut si erau previzibile.
In aceste cazuri ar trebui sa existe o protectie legala impotriva nefirescului si mai ales ar trebui sa se poata aplica foarte rapid. In astfel de situatii barierele devin extrem de fragile si timpul se comprima.
Este parerea unui tata.

Alte discuții în legătură

Nelamurire - relatie adolescenta cu major mponta73 mponta73 Buna ziua. Sunt mama unei adolescente de 16 ani care si a inceput viata sexuala la varsta de 15 ani si 2 luni cu un baiat de 19 ani.Acest baiat a reusit sa o ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)