avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Corupere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Corupere minori

Buna ziua,

Cazul este urmatorul:
Un baiat de liceu, avand 19 ani face avansuri unei eleve de clasa a-VII-a in varsta de 14 ani. Ea accepta relatia lor ( daca este si intima inca nu stim asa ca ignoram aceasta posibilitate momentan).Aceasta relatie dureaza de 7 luni,timp in care eleva nu mai invata si absenteaza de la cursuri. Relatiile de familie se depreciaza grav.
Ce solutii legale pot alege pentru ca acest baiat sa o lase in pace?.
Va intreb in calitate de parinte al elevei.

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2016
teologumena, utilizator
raspund utilizatorului PanaMea care mi-a scris despre versetul din Geneza( femeia ca ajutor potrivit)


Cititi mai departe in Geneza pentru a intelege mesajul in totalitate. Asadar, mai departe scrie ca ei vor fi "un singur trup" ( in traducerea noastra), insa in originalul grecesc este" mia xarx"
Vedeti ce inseamna de fapt si care este intelesul teologic pana la capat. Nu puem rupe din context cand citam.
Si, da , aveti dreptate oarecum dar as adauga la ideea de egalitate ca in cadrul fiintei umane ne completam unii pe altii cu un singur scop. Nu se pune problema de egalitate decat in urmatorii termeni: cine vrea sa fie cel mai mare sa se faca ...cel mai mic si sa-i slujasca celuilalt.
Oricum, va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Mai 2016
teologumena, utilizator
"Tata draga",in primul rand imi permit sa banuiesc ca sunteti popa si in cazul asta ar trebui ca nicio persoana responsabila sa nu fie obligata sa se supuna autoritatii dvs.,chiar si pentru ca stiu ca exista o lege conform careia la 14 ani minorul are dreptul sa refuze anumite concepte religioase impuse de familie.Daca presupunerea mea este gresita,realitatea de fapt nu se schimba prea mult.Asa cum au scris utilizatori cu mai multa experienta decat mine,relatia parinte - copil e compromisa si,credeti-ma,nu poate decat sa se deterioreze,nu se va mai repara.Oricat de scump va plati fiica dvs. de pe urma ( eventualei ) greseli pe care o face acum,dragostea (adica supunerea) fata de dvs. nu va reveni,ci dimpotriva,ura fata de parintii ei se va accentua.Deci ...intrebati- va in continuare ce legi ajuta,si cu catX-(.Daca tot i-ati dat viata,lasati-o sa traiasca.Nu ati dat viata unui gandac sau unei meduze,e o fiinta umana inzestrata cu judecata si ii doresc ca pana la limita prevazuta de lege sa gaseasca solutii temporare care sa-i permita sa evite represaliile...
Spuneti asa:""Tata draga",in primul rand imi permit sa banuiesc ca sunteti popa si in cazul asta ar trebui ca nicio persoana responsabila sa nu fie obligata sa se supuna autoritatii dvs.,chiar si pentru ca stiu ca exista o lege conform careia la 14 ani minorul are dreptul sa refuze anumite concepte religioase impuse de familie"


Daca am o specializare in filosofia religiilor se poate ,pe anumite subiecte abordate sa credeti ca sunt "popa".Daca ne asumam valorile morale, de neam si ne asumam spatiul "teo-cosmic" din toate punctele de vedere, adica pe intelesul dumneavoastra, tratam la modul cel mai serios si argumentat orice problema, intram in conflict cu cei care sunt mai...lumesti.
Sigur ca nu voi continua pe tonul propus de dumneavoastra deoarece acesta ne conduce catre falimentul unei conversatii. Daca as fi fost preot ( nu popa cum spuneti dumneavoastra) as fi primit cu bucurie aceasta misiune. Din pacate nu sunt si pentru aceasta pot sa va spun cateva vorbe nu tocmai de"duh".
Daca aducem pe lume un copil avem obligatia morala sa pricepem din ce motiv Creatorul(Arhitectul acestui univers) ne-a asociat lucrarii Lui si cum putem sa facem fata onorabil. In loc sa presupuneti, puteati sa ma inrebati civilizat si cu cea mai mare bucurie va raspundeam. Dar ma opresc aici si va rog sa nu va mai pronuntati in ce ma priveste. Ma deranjati cu incompetenta dumneavoastra in a trata un subiect in mod civilizat.Din pacate acest spatiu va permite, sau mai corect, in acest spatiu va permiteti.
Nu exista cineva care sa le stie pe toate. Din acest motiv ne dam parerea in cadrul competentelor dobandite.
Eu am cerut pe acest site o parere cu privire la existenta unei legi .
Am primit raspunsul din partea domnilor avocati si multumesc pentru raspunsuri.

teologumena a scris:

Nu exista cineva care sa le stie pe toate. Din acest motiv ne dam parerea in cadrul competentelor dobandite.
Eu am cerut pe acest site o parere cu privire la existenta unei legi .
Am primit raspunsul din partea domnilor avocati si multumesc pentru raspunsuri.




Da, conform legii nimic nu va ajuta in mod efectiv.

Doar daca au existat raporturi sexuale se poate sa se aplice legea penala dar adesea este foarte greu de dovedit.
Minorul are dreptul de a refuza sa fie supus la o expertiza la IML.
Depinde insa si daca isi cunoaste drepturile...
In caz de ancheta penala va primi avocat din oficiu dar depinde daca avocatul din oficiu va avea timp sa ii explice ce drepturi are...
E posibil ca si daca ar avea timp avocatul din oficiu sa nu ii explice intrucat s-ar supara rau de tot organul de ancheta penala si ar putea sa il afecteze pecuniar pentru viitor...
Aceasta in ipoteza in care politia ar vrea sa fie foarte dura in ancheta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire - relatie adolescenta cu major mponta73 mponta73 Buna ziua. Sunt mama unei adolescente de 16 ani care si a inceput viata sexuala la varsta de 15 ani si 2 luni cu un baiat de 19 ani.Acest baiat a reusit sa o ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)