avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere

Buna ziua
Am dat angajatorul in judecata cerand anularea deciziei de concediere.
Pe fond am pierdut cu toate ca am solicitat instantei de fond sa solicite angajatorului sa vina cu statul de functii in original deoarece aveam suspiciuni ca ceea ce depusese nu era statul de functii. Cu toate acestea instanta de fond a dat dreptate angajatorului. Acum la recurs am solicitat acelasi lucru instantei care ia pus in vedere angajatorului acordandu-i un termen sa depuna statul de functii in original. Insa acesta nu a depus originalul ci tot aceleasi copii ca de fiecare data. Intrebarea mea pentru dvs:
CE POT FACE IN ACEASTA SITUATIE?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:01, 4 Mai 2016
Solicitati instantei ca angajatorul sa prezinte si originalul .

Codul de procedura civila
Articolul 292 Depunerea inscrisurilor
(1) Daca prin lege nu se dispune altfel, fiecare parte are dreptul sa depuna inscrisurile de care intelege sa se foloseasca, in copie certificata pentru conformitate.
(2) Daca inscrisul este depus in copie, partea care l-a depus este obligata sa aiba asupra sa originalul si, la cerere, sa il prezinte instantei, sub sanctiunea de a nu se tine seama de inscris.
(3) Daca partea adversa nu poate sa isi dea seama de exactitatea copiei fata cu originalul infatisat in sedinta, judecatorul va putea acorda un termen scurt, obligand partea sa depuna originalul in pastrarea grefei.
(4) Inscrisurile depuse in original nu vor putea fi retrase decat dupa ce se vor lasa copii legalizate de grefierul instantei unde au fost depuse.
(5) Inscrisurile intocmite in alta limba decat cea folosita in fata instantei trebuie insotite de traduceri legalizate.
(6) Inscrisurile depuse in copie la dosar nu pot fi retrase de parti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie unilaterala de modificare a cim Vali_Paraschiv Vali_Paraschiv Buna ziua, Sunt intr-un conflict cu angajatorul, care a emis o dicizie prin care imi sunt modificate unilateral sarcinile din fisa postului, fapt pentru ... (vezi toată discuția)
Am de plătit cheltuieli de judecată. pot solicita dovada lor? aș vrea să mă asigur că acele cheltuieli au fost reale și înregistrate flori2009 flori2009 Buna seara! As avea nevoie de o lamurire, mai precis, in cazul in care am de platit cheltuieli de judecata, pot solicita o dovada a acestor cheltuieli? Am ... (vezi toată discuția)
Expertiza grafoscopica a semnaturii unui document in copie Irinel Antoniu Irinel Antoniu Reclamantul depune un contract in copie, cu mari obligatii financiare pentru parat. Reclamantul sustine copia contractului cu un martor care declara ca l-a ... (vezi toată discuția)