avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Martor sau parte vatamata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Martor sau parte vatamata

Buna seara.Daca persoanele x,y si z in calitate de martori ai partii vatamate in urmarirea penala ,le sant luate declaratii de martori iar 10 zile mai tarziu ,aceleasi persoane depun plangeri pt amenintare si se constituie parti civile cerand daune presupusului inculpat,iar declaratiile date de acestia sant in totala contradictie cu declaratiile date ,ce se intampla?Mai explicit; in declaratii sustin ca nu au intrat in contact cu presupusul faptuitor,iar in plangeri acuza ca au fost amenintati,fugariti,etc. de catre acesta.Se fac acestia vinovati de ,,marturie mincinoasa"? Este posibil/legal ca o persoana sa fie audiat ca martor al partii vatamate (de amenintare) ,iar cateva zile mai tarziu sa depuna si acesta plangere de amenintare ? Ce rol urmeaza sa aiba pana la urma? martor sau parte vatamata? Ce se intampla cu org. de cercetare penala (politistul anchetator) ,care intocmeste un plan de cercetare ,ii este aprobat de catre parchet,dispune prin ordonanta urmarirea penala impotriva unui faptuitor , dar totul se opreste aici,nu mai continua cu cercetarea,nu efectueaza nici o audiere,nimic.Si nu exista in dosar nici o dispozitie a procurorului de aprobare sau respingere,desi a trecut mai bine de un an.Desi sant multe intrebari,cu scuzele de rigoare,va rog totusi daca ma puteti lamuri si sfatui totodata ,indicand si art. de lege.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:12, 19 Iunie 2016
scuze....de fapt am vrut sa spun ca; declaratiile martorilor sant in contradictie totala cu plangerile,fiind vorba de aceleasi persoane,(martori-parti vatamate). Multumesc pt intelegere.
Nu se va retine in acest caz marturia mincinoasa intrucat nu este intrunita latura obiectiva a infractiunii, fiind incidenta cauza de neimputabilitate, constrangerea fizica si morala.
Sa depuna plangere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonante emise de org judiciar cercetare penala mary6 mary6 Buna ziua.Daca o plangere penala pt infractiunile de furt,amenintare,abuz de incredere,a fost respinsa de parchet de doua ori prin ordonanta in temeiul art ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii la politist aidu aidu Am citit declaratia data de faptuitor (persoana impotriva careia am formulat plangere penala pt inselaciune) organelor de cercetare. In acea declaratie a ... (vezi toată discuția)
Cercetare penala marturie mincinoasa haiawata haiawata Dupa cat timp de la depunerea plangerii penale sunt chemati faptuitorii si partea vatamata sa dea declaratii in dosar? Am pus o plangere la parchet, pentru ... (vezi toată discuția)