avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare sume casmb
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare sume casmb

pentru a recupera banii de pe concediile medicale de la casa de sanatate trebuie depuse si concediile medicale care sunt suportate de angajator, cf ordin 62/32 din 2006

ART. 1
(3) Declaratia privind obligaţiile de plată va fi insotita, după caz, de declaratia privind evidenta nominala a asiguratilor care au beneficiat de concedii şi indemnizatii reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizatiile de asigurări sociale de sănătate, al carei model este prezentat în anexa nr. 2, şi de exemplarul 2 al certificatelor de concedii medicale. Exemplarul 2 al certificatelor de concedii medicale se depune la casele de asigurări de sănătate şi în situatia în care indemnizatiile aferente se suporta integral de către angajator conform art. 12 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, precum şi în situatia în care asiguratul nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatii
.

cei de la casa de sanatate imi solicita acest lucru, asa este?
pana acum nu au cerut si au fost facute plati...
multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:53, 6 Mai 2016
Normele din 2006 de aplicare a OUG nr.158/2005:
art.77
(1) Sumele reprezentând indemnizaţii plătite de către angajatori asiguraţilor, care depăşesc suma contribuţiilor datorate de aceştia în luna respectivă, se recuperează din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate din creditele bugetare prevăzute cu această destinaţie.

(2) Pentru recuperarea sumelor reprezentând indemnizaţii achitate care depăşesc obligaţia lunară de plată a contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii, angajatorul depune la registratura casei de asigurări de sănătate solicitarea scrisă conform modelului prevăzut în anexa nr. 12, la care se ataşează Centralizatorul privind certificatele de concediu medical prevăzut în anexa nr. 18, precum şi, după caz, dovada achitării contribuţiei pentru concedii şi indemnizaţii, pentru perioada anterioară pentru care se solicită restituirea.
....

Documentele necesare depunerii dosarului de recuperare sunt:
- Cerere "tip" (2 ex.);
- Centralizator privind certificatele de concediu medical aferent lunii/perioadei;
- Concediile medicale (exemplarul 2 - roz) aferente pt luna/perioada pentru care se solicita restituirea;
- Copie dupa Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate (Declaratia 112 - anexele A1 si A1.1), pentru luna/perioada pentru care se solicita restituirea;
- Baza de calcul a concediilor medicale;
- Dovada platii indemnizatiei de concediu medical salariatilor;
- Dosar cu sina.

Nu se specifica ca in luna in care ai sume de recuperat se anexeaza si concediile medicale suportate de angajator.
Nu imi este clar.
Sunt indreptatiti cei de la casmb sa amane plata pentru ca nu au concediile medicale suportate de angajator depuse?
Multumesc.

Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
freeelis a scris:

....

Documentele necesare depunerii dosarului de recuperare sunt:
....
- Concediile medicale (exemplarul 2 - roz) aferente pt luna/perioada pentru care se solicita restituirea;
...



Din aceste c.m. se poate vedea si perioada suportata de angajator.
Ultima modificare: Joi, 5 Mai 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
nu inteleg de ce trebuie sa depun concediile medicale suportate de angajator la casa de sanatate impreuna cu cele suportate de fnuass.

acum e prima data cand imi cer acest lucru si imi amana plata, pana acum au facut plati fara a solicita c.m suportate de angajator.
Intrebati la CNAS, poate va raspund ei de ce sau de ce acuma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat concediu medical mihteo mihteo Ce face institutia cu Certificatul medical al unui salariat? Se mai depune la Casa de sanatate? Daca da, in ce termen? (vezi toată discuția)
Recuperare indemnizatie de cm de la fnuas Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Va rog sa imi enumerati care sunt cazurile in care un angajator poate sa-si recupereze indemnizatii de concediu medical. Sunt noua in domeniul ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu de maternitate Angela Stancioi Angela Stancioi Buna ziua, indemnizatia pentru concediul de maternitate este suportata de catre angajator sau de catre CASS ca si in cazul indemnizatiei pentru incapacitate ... (vezi toată discuția)