avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru o Asociatie de Proprietarii infiintata dupa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru o Asociatie de Proprietarii infiintata dupa HG400/2003, trebuiesc schimbate toate actele dupa legea 230/2007?

buna ziua,
Sunt presedinte de condominiu si doresc sa lamuresc urmatoarele:
-Asociatia de proprietari, pe care o reprezint, s-a infiintat in anul 2006, dupa normele metodologice din HG 400/2003.Deci avem 10 ani de cand ne-am constituit.
-Un proprietar, membru al asociatiei inca de acu 10 ani, a venit cu ideea ca trebuie sa refacem toatele actele dupa legea 230/ 2007, adica: acord de asociere, statut, o noua hotarare judecatoresca, CIF,etc,
- Personal mie mi se pare o absurditate, sa o luam de la zero cu REINFINTAREA asociatiei de proprietari dupa legea 230/ 2007!
- Subliniez ca majoritatea proprietarilor sunt tot cei care au semnat in 2006 pentru infiintarea actualei asociatii.
Intrebare? Chiar trebuie sa schimbam toate actele dupa legea 230/2007, sau mergem in continuare cu hotararea judecatoreasca din 2006, si respectam legea 230/2007, asa cum am facut tot timpul!
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:34, 9 Mai 2016
Noi ne-am infintat in dec 1998 , am obtinut CIF de la adm fin ( in legislatie se prevedea ca la adm fin exista un judecator delegat care ulterior ne-am dat seama ca nu si-a indeplinit sarcinile si nu ne-a inregistrat si la judecatorie , nu a dat si o hot judecatoreasca, noi nu am stiut aceast prevedere care nu erea in legile asoc. ) , am facut multe contracte inclusiv reabilitarea blocului. Cand am avut o situatie de actiune in judecata , judecatoria nu a recunoscut ca noi suntem asoc de proprietari , persoana juridica. Am facut adresa la ministerul de justitie dar degeaba , ni se cere sa facem ad. generala de constituire, ......., si apoi sa ne inregistram la judecatorie in reg al asoc de proprietari. Deci si dvoastra , daca nu aveti hot. judecatoreasca , trebuie sa o luati de la inceput cu ad. generala de constituire
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2016
georgeiuly, utilizator
Multumesc pentru interventie, dar NOI AVEM HOTARARE JUDECATOREASCA. Avem tot ! Statut, CIF, etc Doar ca i s-a nazarit unui vecin sa schimbam toate actele dupa noua lege, cica legea dupa care ne-am constituit s-a abrogat.Mie personal mi se pare o aberatie, PT. TOT CE S-A CONSTITUIT IN TARA ASTA DUPA NISTE LEGI VECHI, Exemplu infiintari de societati, trebuie schimbata denumirea?
@goby

Nu trebuie sa va mai infiintati o data. Ati facut-o in trecut dupa o lege care functiona atunci si ramane valabila asociatia.

@georgeiuly

In cazul dv. nu s-a finalizat actiunea si nu ati obtinut incheierea judecatoreasca, de aceea a trebuit sa refaceti procedura.
Multumesc! Doar ca cel care insista sa refacem actele este un fost judecator, iesit la pensie, si insista ca trebuie sa fim "LEGALI" dupa legea 230/2007. Nu inteleg de ce suntem in ilegalitate? Am avut cateva procese cu restantierii si nici un judecator nu ne respins actiunea ca nu suntem persoana juridica conform legii!
Are dreptate. Daca nu le refaceti acum si nu veti avea actele in conformitate cu 230 la un moment dat tot va trebui sa incepeti aceasta procedura deoarece vi se vor cere la banca sau la furnizori copii dupa statut dupa acordul de asociere acum puteti sa incepeti si sa demarati procedura in liniste atunci va trebui facuta urgent. Am si eu o intrebare furnizorul de energie electrica nu va solicitat inca reinoirea contractului?

Alte discuții în legătură

Deschidere cont bancar asociație de proprietari in lipsa hotararii judecatoresti de infiintare miticamanea miticamanea Bună ziua, Aș dori să vă expun următoarea situație cu speranța că voi primi un sfat pentru rezolvarea ei. Este vorba despre o asociație de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari andreiiosifd andreiiosifd O asociatie a fost infiintata pe legea 114/1996, conform conditiilor respectivei legii. A depus actele pentru ANAF, insa nu a obtinut o hotarare ... (vezi toată discuția)
Lipsa hotarare judecãtoreascã infiintare asociatie, consecinte maria_bucheru maria_bucheru suntem o asociaţie de proprietari înfiinţată în 1999 în baza anexei 2 din legea nr. 114 din 1996, deci fără încheiere judecătorească. ... (vezi toată discuția)