avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru o Asociatie de Proprietarii infiintata dupa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru o Asociatie de Proprietarii infiintata dupa HG400/2003, trebuiesc schimbate toate actele dupa legea 230/2007?

buna ziua,
Sunt presedinte de condominiu si doresc sa lamuresc urmatoarele:
-Asociatia de proprietari, pe care o reprezint, s-a infiintat in anul 2006, dupa normele metodologice din HG 400/2003.Deci avem 10 ani de cand ne-am constituit.
-Un proprietar, membru al asociatiei inca de acu 10 ani, a venit cu ideea ca trebuie sa refacem toatele actele dupa legea 230/ 2007, adica: acord de asociere, statut, o noua hotarare judecatoresca, CIF,etc,
- Personal mie mi se pare o absurditate, sa o luam de la zero cu REINFINTAREA asociatiei de proprietari dupa legea 230/ 2007!
- Subliniez ca majoritatea proprietarilor sunt tot cei care au semnat in 2006 pentru infiintarea actualei asociatii.
Intrebare? Chiar trebuie sa schimbam toate actele dupa legea 230/2007, sau mergem in continuare cu hotararea judecatoreasca din 2006, si respectam legea 230/2007, asa cum am facut tot timpul!
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:34, 9 Mai 2016
mai trebuie sa judacam si dupa mintea nostra si sa ne batem cu capcaunii.
Luati de buna ce a zis moderatoarea.
@goby
Intrebati-l pe judecator daca procesele judecate dupa vechiul Cod Civil sau vechiul Cod Penal se mai judeca o data, reluandu-se de la inceputul cercetarilor.
Intrebati-l daca o persoana amendata in trecut pe o lege veche in care o fapta era pedepsita cu o contraventie de 1000 lei isi cere banii inapoi de la stat pentru ca legea a fost modificata si aceeasi fapta nu mai este incriminata.

Sa ne intelegem. Suntem la momentul H. Judecatorul da cu ciocanelul in tavita. Se redacteaza si vi se inmaneaza incheierea judecatoreasca. Din acest moment H intra in vigoare acea incheiere judecatoreasca.
Daca la momentul H + 10 ani legea dupa care s-a judecat la momentul H se abroga si prevederile ei modificate, unele disparute, altele adaugate isi fac loc intr-o alta lege Noua, aceasta va avea efect de la momentul H + 10 in viitor si nu reface tot ce s-a judecat prin legea veche pana la momentul H + 10.

Atata timp cat aveti o incheiere judecatoreasca prin care vi s-a acordat personalitate juridica, aveti un CIF valabil, furnizorii nu va impun aberatii sa va infiintati dupa alta lege mai noua, stati linistit si nu va mai faceti probleme.

Numai daca nu aveti incheiere judecatoreasca, nu vi s-a acordat personalitate juridica, numai atunci e cazul sa purcedeti la treaba.

Sunteti sigur ca este judecator? E de mult la pensie?:innocent:

goby a scris:
Doar ca cel care insista sa refacem actele este un fost judecator, iesit la pensie, si insista ca trebuie sa fim "LEGALI" dupa legea 230/2007.

Va sugerez sa-l rugati pe domnul judecator sa faca dumnealui dosarul pentru instanta, sa rezolve dumnealui ceea ce vrea, prin munca, efortul si banii dumnealui. Poate asa o sa-i vina mintea la cap.
Nu inteleg de ce suntem in ilegalitate?

Din moment ce sunteti in legalitate, este firesc sa nu intelegeti ca ati fi in ilegalitate.
Ilegalistii sunt in filme si nu in asociatiile de proprietari.
Am avut cateva procese cu restantierii si nici un judecator nu ne respins actiunea ca nu suntem persoana juridica conform legii!

Ceea ce era de demonstrat!
Amintiti-i acestui vecin al dumneavoastra ca legile se schimba, se modifica des in Romania si numeni nu obliga o persoana juridica infiintata acum 20 de ani sa se infiinteze din nou pentru ca s-a schimbat legea.
Orice persoana juridica, orice asociatie de proprietari, trebuie sa respecte legislatia actuala, sa aplice legislatia actuala. In ultimii ani legea 230/2007 a fost modoficat de vreo 5 ori. Dupa mintea vecinului dumneavoastra trebuia probabil sa va infiintati si reinfiintati de tot atatea ori.

Dumneavoastra analizati actele in baza carora functionati, in primul rand statutul asociatiei dumneavoastra. Daca in acest statut sunt prevederi care nu mai corespund legislatiei actuale si din cauza carora nu va puteti desfasura activitate, discutati in comitet si puteti decide sa actualizati statutul in asa fel ca acesta sa corespunda cu legislatia si mai ales cu necesitatile actuale ale asociatiei dumneavoastra.
Daca va hotarati sa modificati statutul atunci trebuie sa intocmiti o serie de documente, un dosar (in 3 exemplare), sa mergeti al judecatorul delegat...

Da, sigur este judecator(femeie) este de vreo 5 ani la pensie si are o pensie de -ti sta mintea! Din lipsa de activitate diseaca actele asociatiei. Culmea este ca in astia 10 ani a fost prezenta in asociatie si a votat toate toate hotararile conform legii 230, niciodata nu s-a facut referire la statut. Dar o sa angajam un avocat care costa bani, sa-i facem pe plac doamnei judecatoare!VA MULTUMESC PENTRU MESAJE O ZI BUNA TUTUROR
Nu trebuie sa cheltuiti prin angajare vreunui avocat. Daca se impune modificare statutului, puteti intocmi dosarul fara sa platiti pe cineva. Intocmiti dosarul cu toate piesele asa cum o sa gasiti indrumari aici pe forum. Pot contribui la acest dosar presedintele, membrii comitetului, administratorul, fiecare cu cate ceva si apelati chiar la vecina dumneavoastra care a fost judecator. Va poate ajuta.
Am infiintat si reinfiinta asociatia, am modificat statutul asociatie cu cheltuieli de 40-50 lei, adica o suma neglijabila fara a angaja persoane din afara asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere cont bancar asociație de proprietari in lipsa hotararii judecatoresti de infiintare miticamanea miticamanea Bună ziua, Aș dori să vă expun următoarea situație cu speranța că voi primi un sfat pentru rezolvarea ei. Este vorba despre o asociație de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari andreiiosifd andreiiosifd O asociatie a fost infiintata pe legea 114/1996, conform conditiilor respectivei legii. A depus actele pentru ANAF, insa nu a obtinut o hotarare ... (vezi toată discuția)
Lipsa hotarare judecãtoreascã infiintare asociatie, consecinte maria_bucheru maria_bucheru suntem o asociaţie de proprietari înfiinţată în 1999 în baza anexei 2 din legea nr. 114 din 1996, deci fără încheiere judecătorească. ... (vezi toată discuția)