avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Noua lege de ingrijire copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Noua lege de ingrijire copil

Voi putea beneficia de prevederile noii legi de crestere a copilului in conditiile in care in prezent sunt in concediu medical de ingrijire a copilului bolnav? Mentionez ca am un copil in varsta de 11 luni si am optat pentru concediu de crestere copil de 1 an.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:36, 6 Mai 2016
Veti beneficia daca va incadrati in prevederile Legii 66/2016 care modifica OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. III
(1) Pentru persoanele care, la data intrarii in vigoare a prezentei legi, beneficiaza de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, de concediul fara plata sau de stimulentul de insertie reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobata cu modificari prin Legea nr. 132/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, modificarile aduse prin prezenta lege se aplica dupa cum urmeaza:

a) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau in plata stimulentului de insertie, precum si pentru cele aflate in concediu fara plata pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea optiunii se realizeaza pe baza de cerere si acte doveditoare privind suspendarea realizarii de venituri supuse impozitului, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) pentru persoanele care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, modificarea cuantumului indemnizatiei lunare aferente se realizeaza din oficiu, pe baza documentelor care au stat la baza acordarii dreptului;

c) pentru persoanele aflate in plata stimulentului de insertie, indiferent de optiunea de concediu exprimata initial, si care nu se afla in situatia prevazuta la lit. a), prelungirea perioadei de acordare a stimulentului pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani, respectiv 4 ani, in cazul copilului cu handicap, se face din oficiu.
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie IrinaMisu IrinaMisu Mi-am reluat activitatea profesionala, dupa concediu de crestere copil, in 2015 inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului meu. De atunci, pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil centru_cta centru_cta Buna ziua! daca o salariata a optat initial pentru concediu crestere copil pana la un an poate sa solicite prelungirea concediului pana la 2 ani. Multumesc! (vezi toată discuția)
Stimulent insertie 3 ani AnamariaCraciun AnamariaCraciun Buna ziua Am un baietel de 2 ani si 4 luni, nascut in mai 2014. Eu am revenit la lucru in aprilie 2015, deci am primit stimulentul de insertie pana la ... (vezi toată discuția)