avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Codul fiscal 2016- impozite pe teren
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Codul fiscal 2016- impozite pe teren

In cuprinsul site-ului dvs. la capitolul care se refera la impozitul pe teren se face afirmatia ca prin aplicarea unei noi reglementari- OUG45/2015 cu vlabilitata de la 03.01.2016 , un contribuabil care detine mai multe terenuri intravilane beneficiaza de insumarea suprafetelor si aplicarea pentru o singura data a impzitului majorat pentru cei 400mp si nu pentru fiecare parcela in parte.
Oug45/2015 se refera la cu totul altceva.
Va rog sa precizati reglementarea respectiva , daca ea exista. Daca nu va rog sa faceti cuvenita rectificare
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:59, 6 Mai 2016
Secţiunea a 3-a Calculul impozitului/taxei pe teren
Pct. 83 din Normele de aplicare a Codului Fiscal:
(1) in aplicarea prevederilor art. 465 alin. (2) – (5) din Codul fiscal, in cazul terenurilor, identificate distinct, situate in intravilan, la calculul impozitului/taxei pe teren se au in vedere urmatoarele:

a) suprafata inregistrata in registrul agricol la categoria de folosinta terenuri cu constructii, exprimata in hectare, se inmulteste cu suma corespunzatoare prevazuta in tabelul de la art. 465 alin. (2) din Codul fiscal;

b) in cazul in care un contribuabil detine mai multe terenuri situate in intravilanul aceleiasi unitati/subdiviziuni administrativ-teritoriale, la alte categorii de folosinta decat terenuri cu constructii, suprafata de cel mult 400 m2 se determina o singura data din suprafetele acestor terenuri, evidentiate in ordine descrescatoare, strict determinata potrivit alin. (2) al prezentului punct, exprimata in hectare, care se inmulteste cu suma corespunzatoare prevazuta in tabelul de la art. 465 alin. (2) din Codul fiscal; prevederile se aplica in mod corespunzator si in cazul coproprietarilor, in sensul ca suprafata de 400 m2 se determina, o singura data, indiferent de numarul acestora.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren agrar intravilan zona b, rang localitate iii sterealili sterealili Buna ziua. Detin un teren in suprafata de 500 mm intr-o localitate de rang III, la care am platit in 2015 -3 lei si anul acesta suma de plata datorata este de ... (vezi toată discuția)
Impozit teren intravilan folosinta agricol, impozit de la 17 lei la 355 lei!!!? nataliadinu nataliadinu Buna ziua, Detin un teren de 1000 mp intravilan, categoria de folosinta agricol. Intabulat, carte funciara etc. Pana anul trecut plateam un impozit de 17 ... (vezi toată discuția)
Impozit teren agricol intravilan dublat octavian17 octavian17 Impreuna cu sotia am un teren agricol intravilan de 800mp. Incepand cu 2016 pentru primii 400 metri impozitul s-a calculat ca pentru teren constructii. Acum ... (vezi toată discuția)