avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul platii salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul platii salariului

Buna ziua, iata situatia mea: am fost disponibilizat in noiembrie 2007 de la o firma. Am ramas in somaj 6 luni dupa care am tot cautat de munca. Am ajuns pana la punctul in care eram dispus sa incerc orice. Astfel am ajuns sa lucrez ca ospatar.
Am sunat, am spus ca nu am experienta si nici pregatire dar vreau sa invat, mi s-a spus sa vin, trebuia sa am 3 zile perioada de proba, am aflat in cursul primei zile ca de fapt o zi de lucru dureaza de la 7.30 la 00 seara. Am zis ca merg inainte. Mi s-a promis contract pe cartea de munca pt ca "nu putem la negru". Asta si vroiam carte de munca si contract. La 2 saptamani am intrebat de contract. Mi s-a spus ca nu se poate ca e sefu in concediu si sa mai astept, dar ca sa stau linistit ca banii am sa ii iau. Am tacut si am mers mai departe sperand sa se rezolve. La sfarsitul lunii mi s-a spus ca nu se poate face contract doar dupa o luna de evaluare. Am spus ca plec in acest caz , erau exact 30 de zile de cand munceam.
Acum sunt purtat de la un telefon la altul ca nimeni nu stie nimic ca abia a venit din concediu.

Poveste cam lunga, ma intreb acum daca in final imi vor spune in fata ca nu imi dau banii , eu nu am nici un contract, am vreo sansa sa-mi iau salariul daca fac planggere la ITM?
Ultima modificare: Luni, 31 August 2009
ricanebleu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 12:48, 3 Septembrie 2009
Ar trebui sa puteti face dovada cu ceva ca ati lucrat acolo.
1. Faceti o sesizare la ITM care va verifica cele spuse de dvs. si veti primi un raspuns in scris. Daca nu va da banii acest raspuns va poate ajuta in instanta.
2. Puteti sa-l dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
Dovada ca am lucrat ....poate doar inregistrarile video de la 3 nunti la care am lucrat si marturiile colegilor care din cate am inteles lucreaza tot fara contract de munca.

Va multumesc pentru raspuns, sper sa nu ajung pana la tribunal.
Am sa revin cu mersul lucrurilor.
In primul rand sesizati in scris ITM. Daca colegii sunt dispusi sa depuna marturie ca ati lucrat acolo este bine. Sa precizeze acest lucru atat inspectorilor de la ITM care vor veni in control in urma sesizarii dumneavoastra, cat si in fata instantei de judecata unde ii citati ca si martori.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale salvatore salvatore buna ziua. am lucrat la o societate cu profil transport international de marfuri in fuctia de conducator auto. salariu nu am primit niciodata si nici nu am ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale si alte drepturi neplatite de 4 luni ciobanucristina ciobanucristina Buna ziua, Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat pentru ca nu stiu cum trebuie sa procedez. Sotul meu lucreaza in Timisoara la o firma de ... (vezi toată discuția)
Munca la negru stoicafl stoicafl Buna ziua. problema mea este urmatoarea: sunt de profesie operator alpinist utilitar si in luna august m-am angajat la o firma din domeniu telecomunicatiilor ... (vezi toată discuția)