avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raspundere civila delictuala - legea civila aplicabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raspundere civila delictuala - legea civila aplicabila

Fapta civila ilicita a fost savarsita in anul 2010, iar paguba cauzata de acea fapta ilicita s-a produs in anul 2012. Care cod civil e aplicabil in cauza, vechiul sau noul cod civil?
Cel mai recent răspuns: ghitaciobanu , utilizator 15:09, 15 Mai 2016
Nimeni nu are o opinie?
Vechiul cod. Nu ati dat prea multe detalii insa cel mai tare cred ca va intereseaza termenul prescriptiei. In acest caz, trebuie analizat daca prejudiciul intervenit in 2012, avea caracter cert (chiar si viitor insa sigur ca producere) sau eventual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspundere patrimoniala! razvandicu razvandicu As dori sa va cunosc parerea la urmatoarea problema!Ca sa existe raspundere patrimoniala a salariatului trebuie sa existe un prejudiciu real adus ... (vezi toată discuția)
Latura subiectivă. danaa1 danaa1 În art. 2528 C.civil se regăsește două alternative (obiectiv sau subiectiv) de începere a prescripţiei extinctive Art. 2528 Dreptul la acţiunea în ... (vezi toată discuția)
Semnificatie fapt pagubitor stefanut stefanut Conform Codului Civil: Dreptul la actiune se prescrie într-un termen de un an, socotit din ziua în care cel vatamat a cunoscut faptul pagubitor, însa nu mai ... (vezi toată discuția)