avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliberare hot.jud.pentru un copil nascut in afara ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliberare hot.jud.pentru un copil nascut in afara casatoriei

As dori daca se poate sa aflu cum pot sa obtin o hotarare judecatoresca pentru un copil nascut in afara casatoriei din care sa reiasa ca este dat in grija mamei. Nepoata mea vrea sa plece cu fiica peste hotare si tatal fetitei ii face necazuri nedorind sa ii elibereze procura. Tatal a recunoscut fetita, dar ea s-a nascut in afara casatoriei si este crescuta de la nastere de catre mama. Va multumesc mult si daca se poate sa primesc un raspuns cat mai urgent
Cel mai recent răspuns: Gabriela Bejan , Avocat 07:33, 14 Septembrie 2020
Incredintarea copilului din afara casatoriei avand filiatia stabilita fata de ambii parinti precum si contributia parintilor la cheltuielile de crestere educare etc..(pensia) se hotarasc de instanta de judecata, intocmai ca si in cazul parintilor divortati.
Faceti actiune incredintare minor, eventual si stabilire pensie intretinere... Aduceti un martor care sa spuna ca sunteti o mama buna si ca minora a stat mereu la mama...
Daca fetita are peste 10 ani ea va fi audiata de jude care va stabili astfel ce vrea si copilul...

Nu e mare lucru, va puteti duce la un avocat numai pentru redactarea actiunii, apoi va puteti descurca singura (adica mama se poate descurca). Exceptie face daca tatal va lupta sa ia el fetita, atunci poate va fi nevoie de un avocat si in instanta.
Ultima modificare: Marți, 11 Decembrie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat
Incredintarea copilului si contributia parintilor la cheltuielile de crestere si educare se hotarasc de instanta de judecata.
Mama copilului sa introducă acțiune pentru exercitarea autorității părintești, stabilirea locuinței copilului la ea, obligarea tatălui la plata pensiei de întreținere. Având în vedere că fetița s a născut aici acțiunea se va introduce la instanța de la locuința minorei, adică a mamei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere incredintare minor din afara casatoriei Florentina_A Florentina_A In cazul in care mama doreste sa depune cererea de incredintare a minorului de 5 ani, copilul fiind nascut in afara casatoriei, mai este valabila invocarea ... (vezi toată discuția)
relatie de concubinaj montanaro montanaro care sunt obligatiile tatalui in cazul in care in relatia de concubinaj apare un copil si acesta recunoasta copilul? (vezi toată discuția)
Incredintare minora monique@ monique@ Problema in discutie este urmatoarea: s-a nascut o fetita care acum are 8 luni, din afara casatoriei, cu filiatia stabilita atat fata de mama cat si fata de ... (vezi toată discuția)