avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... exista procuror general ca sa respinga cererea de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

exista procuror general ca sa respinga cererea de stramutare a dosarului penal cf. art. 326 din CPP?

exista procuror general ca sa respinga cererea de stramutare a dosarului penal cf. art. 326 din CPP?

cererea a fost respinsa de prim-adjunct al procurorului general Licu cred dupa semnatura

legea e foarte clara, competent e procurorul general, iar primul-adjunct al procurorului general nu este delegat sa solutioneze cererea dupa stiinta mea

CPP
Art. 326 - Trimiterea cauzei la un alt parchet
Cand exista o suspiciune rezonabila ca activitatea de urmarire penala este afectata din pricina imprejurarilor cauzei sau calitatii partilor ori a subiectilor procesuali principali ori exista pericolul de tulburare a ordinii publice, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, la cererea partilor, a unui subiect procesual principal sau din oficiu, poate trimite cauza la un parchet egal in grad, dispozitiile art. 73 si 74 fiind aplicabile in mod corespunzator.

Regulamentul de ordine interioara a parchetelor
ARTICOLUL 15
Atribuţiile prim-adjunctului şi adjunctului procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

(1) Prim-adjunctul procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi adjunctul procurorului general acţionează pentru îndeplinirea ordinelor şi altor dispoziţii ale procurorului general, coordonează, controlează şi răspund de activitatea secţiilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a celorlalte parchete.
(2) Repartizarea atribuţiilor între prim-adjunctul procurorului general şi adjunctul procurorului general este stabilită prin ordin al procurorului general.
(3) În perioada absenţei procurorului general sau a imposibilităţii exercitării funcţiei, indiferent de cauza acesteia, prim-adjunctul procurorului general îl înlocuieşte de drept în exercitarea atribuţiilor ce îi revin în această calitate, iar în cazul absenţei acestuia sau al imposibilităţii exercitării funcţiei, indiferent de cauza acesteia, atribuţiile sunt exercitate de drept de adjunctul procurorului general.
(4) În cazul vacanţei funcţiei de procuror general, indiferent de cauza acesteia, atribuţiile ce îi revin în această calitate sunt exercitate de drept de prim-adjunctul procurorului general, iar în cazul vacanţei funcţiei de procuror general şi a celei de prim-adjunct al procurorului general, indiferent de cauza acesteia, atribuţiile sunt exercitate de drept de adjunctul procurorului general.
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 10:18, 10 Mai 2016
Tot nu inteleg cine e procurorul general

[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grefier arhivar - bibliografie concurs: regulament interior parchet djpadrecito djpadrecito Buna ziua! Vreau sa ma inscriu la concursul pt ocuparea postului de grefier arhivar la pca craiova si printre subiectele tematicii de concurs imi trebuie si ... (vezi toată discuția)
Stramutare dosar penal viorelchi viorelchi Sunt parte vatamata intr-un dosar penal cu dauna din culpa si infractiune de conducere autoturism sub influenta alcoolului. Poate fi facuta cerere de ... (vezi toată discuția)
Se poate cere stramutarea unui dosar penal in cursul cercetarii ... DenisRif DenisRif Se poate cere stramutarea unui dosar penal in cursul cercetarii la Parchet ? (vezi toată discuția)