avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Stramutare dosar penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Stramutare dosar penal

Sunt parte vatamata intr-un dosar penal cu dauna din culpa si infractiune de conducere autoturism sub influenta alcoolului.
Poate fi facuta cerere de stramutare a dosarului in alta jurisdictie inca din faza de urmarire (politie - procuratura) daca am informatii ca persoane din familia inculpatului face presiuni/interventii de pe pozitii politice si/sau economice?
Buna ziua,

Nu se poate stramuta dosarul penal in faza de urmarire penala. Legea nu prevede aceasta posibilitate decat pentru dosarele care ajung la instanta de judecata.
Daca sunteti nemultummita de modalitatea in care se desfasoara urmarirea penala, puteti face plangere la procurorul de caz, iar impotriva rezolutiilor procurorului de caz se poate face plangere la procurorul ierarhic superior.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa va adresati cu cerere motivata procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Temeiul in drept art. 326 C.P.P.

ART. 326 C.P.P.
Trimiterea cauzei la un alt parchet
Când există o suspiciune rezonabilă că activitatea de urmărire penală este afectată din pricina împrejurărilor cauzei sau calităţii părţilor ori a subiecţilor procesuali principali ori există pericolul de tulburare a ordinii publice, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cererea părţilor, a unui subiect procesual principal sau din oficiu, poate trimite cauza la un parchet egal în grad, dispoziţiile art. 73 şi 74 fiind aplicabile în mod corespunzător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,este posibila disjungerea de dosar, in faza de cercetare ... Maria Escu Maria Escu Buna ziua,este posibila disjungerea de dosar, in faza de cercetare penala? Se poate muta un dosar penal in alt oras, in ce faza a dosarului si cum? Multumesc (vezi toată discuția)
Propunere renuntare la urmarirea penala Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Andrei-Ionuț COCÎRLĂU Buna ziua ! Intr-un dosar penal , in care am calitatea de parte vatamata , organele de cercetare penala au trimis ieri la Parchet dosarul , alaturi de ... (vezi toată discuția)
Stramutare cercetare parchet luticus luticus Se poate cere stramutarea cercetarii prealabile arondata teritorial unei unitati de parchet ? Daca da, care sunt motivele pentru care partea vatamata o poate ... (vezi toată discuția)