Am si eu o mica nedumerire. Bunicul meu, de pe tata, a murit acum 8 ani. Succesiunea , din cate am inteles, trebuia facuta in termen de 6 saptamani dupa moarta bunicului. Tatal meu spunea ca bunica-mea nu-mi poate lasa mie apartamentul mostenire fara acordul surorii lui. As dori sa-mi spuneti si mie daca este adevarat ce a spus, si daca nu este adevarat, ce pasi trebuiesc urmati ca sa se poata rezolva si fara acordul ei.
Buna ziua,
este adevarat.
Pentru ca bunica sa va poata lasa apartamentul, primul pas este ca trebuie dezbatuta succesiunea de pe urma bunicului.
Apoi, bunica va poate lasa cota-parte ce-i revine ei din apartament.
Mergeti la notar, impreuna cu bunica, si acolo veti afla toate costurile necesare.
Mai trebuie sa stiti ca, de regula, succesiunea se deschide la un Birou notarial. Apoi, daca mostenitorii nu se inteleg cu privire la cotele de mostenire, veti cauta un avocat pentru a dezbate succesiunea pe calea unei actiuni in instanta.
Dreptul la mostenire
CRIBUS
buna!sotul meu a murit anul trecut !avem un copil minor ,apartamentul era trecut pe numele lui (el era proprietar)dar avea unele clauze puse de parintii lui-sa ... (vezi toată discuția)
Testament.
ionescudaniel1979
Buna ziua!
Detin un testament, prin care bunicii imi lasa mostenire casa. Ce pasi sunt de urmat si ce acte am nevoie pt. a deveni proprietar? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Mostenire
Claus123
Buna ziua,as vrea sa cer si eu cateva informatii despre acest capitol.
Situatia sta cam asa
Bunicul meu a murit.Mostenirea nu stiu exact cui a ramas,bunicii ... (vezi toată discuția)