avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... De ce sa NU avem incredere in justitia de pe la noi ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

De ce sa NU avem incredere in justitia de pe la noi ?!

Buna seara!
Procurorul dispune NUP pt. ca a intervenit prescriptia pt. art.180,al.2 CPen vechi. Judecatorul de camera preliminara :" Desfiinteaza rezolutia mai sus mentionata si trimite cauza la procuror in vederea inceperii urmaririi penale fata de intimatul ....cu privire la infractiunea de vatamare corporala, prev. de art. 194,alin.1, lit.c CPen. cu aplicarea art.5 CPen. Definitiva." Printre dovezi era si expertiza IML Bucuresti, care a constatat, printre alte leziuni si aceea a ruperii a 4 dinti (unul langa altul) de pe maxilarul superior, asa numitii dinti din fata. Judecatorul a considerat ca este vorba de prejudiciu estetic grav si permanent. Noul procuror care face cercetarea, dispune o noua expertiza la IML (prima expertiza a fost in 2006, iar noua expertiza in 2015, adica dupa 9 ani).
Ultima intrebare din Ordonanta de dispunere a noii expertize :" Daca leziunile produse persoanei vatamate constituie un prejudiciu estetic grav si permanent sau o infirmitate?" la care IML a raspuns cu NU. Desi nu medicul legist face incadrarea juridica, procurorul o ia de buna si da, din nou, NUP pt. ca s-a prescris fapta. Alt judec. de camera prelim., la care m-am adresat, respinge plangerea ca fiind nefondata. Nu cred ca judec. nu cunoaste mai bine ca mine jurisprudenta ICCJ (cu privire la ruperea sau deteriorarea dintilor din fata) sau CEDO (cauza Macovei) si totusi impotriva evidentei, cu o hot. definitiva mi se interzice accesul la justitie. Si cu toate acestea ni se cere, imperativ, sa avem incredere in justitie. Este dovedit, deja de prea multa vreme, ca justitia romaneasca protejeaza infractorii. Culmea tupeului, judecatorul ma pune sa platesc statului 100 de lei pentru ca am indraznit sa-l deranjez cu plangerea mea. Ce parere aveti, suntem cu totii ( evident - justitiabilii ) intr-un film cu prosti ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:24, 9 Mai 2016
Nu poti avea incredere in nicio justitie de pe Pamantul asta...
Nu va rămâne decât sa va adresati la CEDO și sa obțineți despăgubiri.

Problema cu slutirea pentru dinții din fata a avut diferite interpretări de-a lungul timpului în jurisprudența românească. De aici a pornit problema părții vătămate.

Pentru intervenitia prescripției consider ca este vinovat statul roman.
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2016
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.194,lit.a cpen. - unii da, altii ba. Statescu Statescu Buna ziua! Pentru ruperea a 4 dinti din fata, maxilarul superior (acum o coroana cu 2 pivoti pe lateral) doctrina juridica si jurisprudenta ICCJ incadreaza ... (vezi toată discuția)
Redeschiderea procesului penal Statescu Statescu Buna seara! Cercetarea penala ca si judecarea cauzei, s-a facut cu incadrarea juridica art.180,al.2 CPen., propusa de catre politia judiciara, mentinuta de ... (vezi toată discuția)
Procurorii nu gasesc infractorul !? suparattul suparattul Buna seara! Judecatorul desfiinteaza o rezolutie a procurorului ( care a dat NUP pt. ca fapta nu exista). Se dispune reluarea urmaririi penale, indicand ... (vezi toată discuția)