avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Procurorii nu gasesc infractorul !?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Procurorii nu gasesc infractorul !?

Buna seara! Judecatorul desfiinteaza o rezolutie a procurorului ( care a dat NUP pt. ca fapta nu exista). Se dispune reluarea urmaririi penale, indicand procurorului si la ce aspecte sa se dea raspunsuri. Procurorul, impreuna cu politistul trag de timp si se ajunge la implinirea termenului de prescriptie. Asa ca se da NUP pentru ca fapta s-a prescris, fara sa se faca vreo cercetare. Deci nu s-a reluat cercetarea asa cum a cerut judecatorul. Rezolutiile, atat cea desfiintata cat si ultima cu prescrierea dau NUP, cu toate ca una dintre probe (expertiza INML Bucuresti) arata printre multe altele - ruperea a 4 dinti din fata de pe maxilarul superior (mutilare) si fractura nazala. INML descrie mecanismul producerii leziunilor, excluzand ca acestea puteau fi produse prin cadere. Ingrijiri medicale 22-24 zile. Statul nu-l mai poate pedepsi. Cum ramane insa cu
recuperarea cheltuielilor pentru ingrijirile medicale, atat timp cat nu avem un vinovat ? Sigur, noi vom continua - vom contesta din nou rezolutia si din nou un judecator o va desfiinta. INTREBARE: statul, prin institutiile sale (parchetul) mai este obligat sa reia cercetarile pentru a stabili vinovatul, chiar daca fapta s-a prescris ?
Cel mai recent răspuns: Adrian Constantin , Consilier juridic 00:17, 8 Februarie 2014
Faceti o plangere la Consiliul Superior al Magistraturii si una chiar la Avocatul Poporului , anexand toate documentele in copie .
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Februarie 2014
Adrian Constantin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce sa nu avem incredere in justitia de pe la noi ?! suparattul suparattul Buna seara! Procurorul dispune NUP pt. ca a intervenit prescriptia pt. art.180,al.2 CPen vechi. Judecatorul de camera preliminara :\" [i]Desfiinteaza ... (vezi toată discuția)
Art.194,lit.a cpen. - unii da, altii ba. Statescu Statescu Buna ziua! Pentru ruperea a 4 dinti din fata, maxilarul superior (acum o coroana cu 2 pivoti pe lateral) doctrina juridica si jurisprudenta ICCJ incadreaza ... (vezi toată discuția)
Certificat medical prea bland. suparattul suparattul Buna ziua! Medicul legist a acordat 16-18 zile ingrijiri medicale pentru mai multe leziuni produse prin agresiune. Cele mai grave dintre ele ... (vezi toată discuția)