avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin?

Buna seara,

In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente apar 2 paznici care imi spun ca este interzis sa fac fotografii in magazin conform afisului de la intrare. Eu din cate stiu preturile unui magazin sunt publice. Am voie sa fac fotografii in magazin desi au la intrare acel afis in care dansii sustin ca este interzisa fotografierea?
Cel mai recent răspuns: savalas , utilizator 23:12, 16 Noiembrie 2022
Constat ca dv schimbati subiectul discutiei de la interdictia de filmare interior spatiu privat catre drept selectare clienti
Sunt subiecte distincte cu abordari diferite
Daca sunteti interesat sa aflati opinii referitor la al doilea aspect legat de dreptul de a selecta clientii,navigati pe forum si veti constata din subiectele anterioare ,conditiile in care se poate legal impune selectia clienteleiwww.avocatnet.ro/content/for...
valentin0001 a scris:

Acel spatiu privat nu este destinat publicului?


Cand mergeti intr-un magazin va este permis accesul cu animale?
Cand mergeti la o institutie sau autoritate publica, de ex. la politie, aveti voie sa fotografiati?
Doar presteaza un serviciu pentru care platiti o suma oarecare. Asa este si in cazul magazinelor, fiecare isi stabileste niste reguli pe care vizitatorii/cumparatorii trebuie sa le respecte.
Sau in opinia dvs. magazinele ar trebuie sa afiseze "Fotografiatul si inregistrarea audio video este permisa", "Accesul permis cu animale"?
- pretul este public, design-ul etichetei nu, ca sa fiu in tema cu dvs. :)
- cata vreme se interzice la toata lumea nu e discriminare. Ar fi fost daca afisul era: "interzis fotografiatul pentru clientii ce poarta rosu"
- Am lucrat 8 ani in comertul en-detail si va pot spune ca nu se permite fotografiatul nu pentru ca "furati" preturi ci ca sa nu fotografiati ceva ce ar dauna imaginii magazinului. De multe ori cei responsabili cu "furatul" preturilor se cunosc intre ei si isi beau cafeaua impreuna, moment in care isi schimba preturi (uneori si telefonic) :D Stiu ca e ciudat dar e adevarat.
- Diferenta de pret la raft nu este de la TVA. Este pt ca au omis sa schimbe pretul din varii motive. La en-details e obligatoriu afisarea la raft a pretului cu TVA
La Auchan Suceava ,pretul la raft la o punga de migdale era de 1,11 lei si la casa era de 11,11lei si asta nu doar pe o punga ci pe câteva zeci de pungi!Am voie să filmez si dupa sa pot sesiza organele competente si sa fac dovada cu poze,filmare?
Citația dumneavoastră nu găsește aplicație vorbim de supermarket și nu de viață particulară.dacă cumva proprietarul este un unul care crede că prețurile sale nu pot fi știute și vrea să se ascundă după degete îl putem categorisi în felul ăsta adică de prostănac sau eventual în loc să găsească clienți gonește clienții. Asta este diferența între Ceaușescu și regi mele libere

Alte discuții în legătură

Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna ziua Seara trecuta am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente apar 2 ... (vezi toată discuția)
Fotografierea sau filmarea in spatii comerciale in cazuri de ilegalitate. AlexIS30 AlexIS30 - Pentru a proba ca exista o diferenta intre pretul afisat la raft si cel de pe bonul fiscal este legal sa facem poze sau sa filmam eticheta de la raft? Doar ... (vezi toată discuția)
Supermarketurile sunt locuri publice? Catalin.F. Catalin.F. Avem voie sa filmam/pozam,in locurile publice? Avem voie sa fimam/pozam in magazine,minimarket,supermarket,parcuri,biserici,primarii,spitale? (vezi toată discuția)