avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin?

Buna seara,

In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente apar 2 paznici care imi spun ca este interzis sa fac fotografii in magazin conform afisului de la intrare. Eu din cate stiu preturile unui magazin sunt publice. Am voie sa fac fotografii in magazin desi au la intrare acel afis in care dansii sustin ca este interzisa fotografierea?
Cel mai recent răspuns: savalas , utilizator 23:12, 16 Noiembrie 2022
Așa este să rămâi legat de calorifer pentru că pe saituri găsești aceleași produse la multe prețuri și vezi care este eventual regimul de concurență așa că cine se ascunde după degete tot prostănac este
Numai prostii am citit la dv și la încă câțiva de pe aici. Deseori în magazine pot fi văzute inscripții prevenitoare: „fotografierile și filmările sunt interzise”. Iar uneori, chiar dacă lipsesc astfel de avertismente, paznicul poate cere cumpărătorului să înceteze fotografierea/filmarea, deoarece astfel încalcă regulile magazinului.

Dar această interdicție nu este fondată pe baza legilor. De aceea, cumpărătorii pot să o ignore fără stres. Fotografierea sau filmarea produselor nu reprezintă altceva decât o formă de obținere a informațiilor.

Iar legea nu numai că nu interzice aceste lucruri, ci dimpotrivă — chiar le indică printre cele mai importante drepturi ale consumatorilor. Poate fi interzisă doar obținerea informațiilor secrete, protejate de lege Preturile nu sunt secrete și nimic afișat nu este secret deoarece locația e deschisa pentru oricine,deci oricine le poate vedea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am voie sa fotografiez preturile intr-un magazin? valentin0001 valentin0001 Buna ziua Seara trecuta am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente apar 2 ... (vezi toată discuția)
Fotografierea sau filmarea in spatii comerciale in cazuri de ilegalitate. AlexIS30 AlexIS30 - Pentru a proba ca exista o diferenta intre pretul afisat la raft si cel de pe bonul fiscal este legal sa facem poze sau sa filmam eticheta de la raft? Doar ... (vezi toată discuția)
Supermarketurile sunt locuri publice? Catalin.F. Catalin.F. Avem voie sa filmam/pozam,in locurile publice? Avem voie sa fimam/pozam in magazine,minimarket,supermarket,parcuri,biserici,primarii,spitale? (vezi toată discuția)