In aceasta seara am fost in penny market, am vrut sa fotografiez cateva preturi care erau expuse in magazinul respectiv. Dupa cateva momente apar 2 paznici care imi spun ca este interzis sa fac fotografii in magazin conform afisului de la intrare. Eu din cate stiu preturile unui magazin sunt publice. Am voie sa fac fotografii in magazin desi au la intrare acel afis in care dansii sustin ca este interzisa fotografierea?
Așa este să rămâi legat de calorifer pentru că pe saituri găsești aceleași produse la multe prețuri și vezi care este eventual regimul de concurență așa că cine se ascunde după degete tot prostănac este
Numai prostii am citit la dv și la încă câțiva de pe aici. Deseori în magazine pot fi văzute inscripții prevenitoare: „fotografierile și filmările sunt interzise”. Iar uneori, chiar dacă lipsesc astfel de avertismente, paznicul poate cere cumpărătorului să înceteze fotografierea/filmarea, deoarece astfel încalcă regulile magazinului.
Dar această interdicție nu este fondată pe baza legilor. De aceea, cumpărătorii pot să o ignore fără stres. Fotografierea sau filmarea produselor nu reprezintă altceva decât o formă de obținere a informațiilor.
Iar legea nu numai că nu interzice aceste lucruri, ci dimpotrivă — chiar le indică printre cele mai importante drepturi ale consumatorilor. Poate fi interzisă doar obținerea informațiilor secrete, protejate de lege Preturile nu sunt secrete și nimic afișat nu este secret deoarece locația e deschisa pentru oricine,deci oricine le poate vedea.
Care e legea si ce sancțiuni da magazinul? Sunteți ridicola...
cyan a scris:
In interiorul magazinului va aflati pe o proprietate privata si va poate fi interzis fotografiatul. Poate sunteti de la concurenta!;)
Care era scopul fotografierii preturilor?
Daca nu este permis fotografierea/filmarea in incinta unui magazin de ce aceștia te pot filma/fotografia cu ajutorul camerelor de supraveghere? Părerea mea este că indiferent daca se găsește sau nu afiș cu interzicerea fotografiatului domeniul este public și este voie sa fotografiezi/filmezi ori ce atât timp cât este domeniu public.
Sunt publice pentru clienți. Dvs erați fotograf. Dacă vreți să fotografiați într-un muzeu plătiți o taxă. Alte instituții interzic fotografierea.
Magazinele sunt de utilitate publică, nu domeniu public