avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incasare salariu ca urmare a unei potentiale fraude
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incasare salariu ca urmare a unei potentiale fraude

Buna ziua,
Ma confrunt cu o situatie fara precedent. Am constatat ca o persoana care are o norma intreaga pentru o anumita functie, la acelasi angajator - institutie publica - mai are un contract cu timp partial redus - jumatate de norma - pentru o alta functie. Am mai constatat ca pentru functia respectiva nu detine documente care sa ateste faptul ca poate sa exercite functia respectiva - contabil, contabilitate primara. Codul Muncii la art. 35 alin. 1 face mentiunea ca un angajat poate sa beneficieze la acelasi angajator de contracte individuale de munca diferite, evident pentru functii diferite, dar alin. 2 face mentiunea expresa ca fac exceptie situatie in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati. Codul Muncii in situatia data, dupa umila mea parere constituie legea cu caracter general, numai ca potrivit art. 24 alin 1 si 2 din Legea 284/2010, care constituie legea speciala, pentru speta data, spune fara echivoc ce functii pot fi indeplinite prin cumul de functii (functiile didactice de predare, functiile de specialitate medico-sanitara si asistenta sociala si functiile de specialitate artistica), in cazul de fata, functiile economice - contabil - nefiind nominalizate. Pe de alta parte, am constatat ca s-a incalcat si prevederile art. 26 alin. 7 din aceeasi lege, care spune ca ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se face prin concurs sau examen in conf. cu prevederile HG 286/2011. Pur si simplu postul nu a fost scos la concurs si a fost atribuit in mod fraudulos unui angajat fara respectarea dispozitiilor legale, in opinie personala. Intrebarea mea, care comporta mai multe aspecte, este: daca ceea ce subsemnatul a constatat este corect, adica s-au incalcat dispozitiile legale, mentionate mai sus si daca intr-adevar asa stau lucrurile cum ar trebui sa procedez in continuare.
Cel mai recent răspuns: MCM1 , utilizator 07:15, 11 Mai 2016
In speta, nu se poate solicita decat anularea c.i.m. intrucat s-a incheiat cu incalcarea prevederilor legale privind angajarea persoanelor in sectorul bugetar.
Multumesc frumos.
Se pare ca lucrurile sunt mai complicate decat am crezut initial. Am mai constatat ca sunt persoane care sunt incadrate fara sa se tina cont de studiile minime necesare desfasurarii unei meserii, conform celor stipulate in standardului ocupational pentru meseria in sine. S-a gasit pretext ca la vremea respectiva, data angajarii standardul ocupational nu exista. In situatia data, se poate face abstractie de ceea ce este stipulat in standardul ocupational, cel putin pentru o perioada, urmand ca persoana respectiva sa-si completeze studiile sau efectiv ce ar trebui facut? Mentionez ca standardul ocupational a fost creat in anul 2008, iar persoana a fost angajata anterior acestei date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii ana cornelia ana cornelia am dreptul de a avea cumul de functii, contabil la doua unitati de invatamant avand contract de 8 ore la fiecare? (vezi toată discuția)
Cumul de functii in institutie publica gabituica gabituica Va rog sa imi spuneti daca intr-o institutie publica aflata in subordinea consiliului local o persoana cu functie de conducere ,respectiv director, care a ... (vezi toată discuția)
Incadrare Ionmanescu Ionmanescu Buna ziua, pot sa fiu angajat la stat la doua institutii publice cu norma intreaga la fiecare (vezi toată discuția)