avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1499 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este actul doveditor sa fie definitiv in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este actul doveditor sa fie definitiv in urma mostenirii unei masini

Buna ziua am o intrebare, in fam. suntem 4 si unul din parinti a decedat.In urma decedarii ceilalti participanti au cedat prin donatie sa imi revina mie masina.Ce act sau cum trebuie procedat ca sa fiu trecuta numai eu definitiv si irevocabil pe cartea tehnica a masinii ca sa imi pot face RCA.Mentionez ca ceilalti membri mi-au cedat mie masina.
Daca masina apartinea defunctului, trebuie dezbatita succesiunea si facut un partaj, c acel act de partaj pe masina puteti sa inscrieti masina pe rolul fiscal al dvs si inmatriculata in Cartea Masinii.
da am facut partajul si am dezbatut si succesiunea , mi-a trecut de la primarie pe fisa de inmatriculare jos apar mostenitorii si sus apar eu , am fost la RAR si am facut autentificarea masinii da nu m-a trecut pe cartea tehnica a masinii, mai trebuie sa merg si la politie, e posibil ca acolo sa ma treaca in carte? ca fiind unica proprietara?Pot sa merg cu acea foaie de inmatriculare sa imi fac RCA?
Fiind mostenitor aveți toate drepturile proprietarului.
Asta și sunteți...
Ordinea e umatoarea dezbaterea succesiunii si apoi partajul pe masina. Mergeti cu actul de partaj si la Politie si la Rar si aratati-l.
Fara partaj apar toți mostenitorii.
Nu e obligatoriu sa fie un singur proprietar.

Alte discuții în legătură

Mostenire - autoturism oanaiuliana oanaiuliana Buna ziua, Tatal meu a decedat in 2016, in urma succesiunii, eu si mama am ramas cu masina de la tata. Avem actul de succesiune si anul acesta as dori sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire masina - urmatorii pasii dupa succesiune ddaaa ddaaa Buna ziua, In urma succesiunii exista un autoturism impartit intre 2 persoane (3/8 si 5/8 parti) . Care sunt pasii care trebuie urmati acum? Momentan am ... (vezi toată discuția)
Transcriere autovehicul mostenit prin succesiune sanryu sanryu Buna ziua, Am o intrebare legata de cumpararea unui autovehicul care a fost mostenit, si nu s-a facut partajul, doar succesiunea. Nu stiu sa explic totul ... (vezi toată discuția)