avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
LIVE, ACUM (320 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care este actul doveditor sa fie definitiv in urma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care este actul doveditor sa fie definitiv in urma mostenirii unei masini

Buna ziua am o intrebare, in fam. suntem 4 si unul din parinti a decedat.In urma decedarii ceilalti participanti au cedat prin donatie sa imi revina mie masina.Ce act sau cum trebuie procedat ca sa fiu trecuta numai eu definitiv si irevocabil pe cartea tehnica a masinii ca sa imi pot face RCA.Mentionez ca ceilalti membri mi-au cedat mie masina.
ca sa inmatriculezi masina este OBLIGATORIU sa fie unul singur.;)
De ce?
Chestiune de birocratie, cred, legal pot fi 50 de coproprietari.
Teoretic da, insa practic nu! D c? pentru ca daca aveti automobile si le si conduceti veti vedea ca in Cartea Masinii este trecut un singur proprietar nu poti sa treci sapte.....când achizitioneaza sotii de exemplu o masina sunt trecuti ambii in cartea masinii? Nu este trecut doar unul.....;)
Adica... birocratie. Pe CIV incap macar vreo 2-3 proprietari cu nume si prenume. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - autoturism oanaiuliana oanaiuliana Buna ziua, Tatal meu a decedat in 2016, in urma succesiunii, eu si mama am ramas cu masina de la tata. Avem actul de succesiune si anul acesta as dori sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire masina - urmatorii pasii dupa succesiune ddaaa ddaaa Buna ziua, In urma succesiunii exista un autoturism impartit intre 2 persoane (3/8 si 5/8 parti) . Care sunt pasii care trebuie urmati acum? Momentan am ... (vezi toată discuția)
Transcriere autovehicul mostenit prin succesiune sanryu sanryu Buna ziua, Am o intrebare legata de cumpararea unui autovehicul care a fost mostenit, si nu s-a facut partajul, doar succesiunea. Nu stiu sa explic totul ... (vezi toată discuția)