avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Succesiune oprita de ipoteca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Succesiune oprita de ipoteca

Buna ziua,
Incercand sa definitivam impreuna cu toti mostenitorii succesiunea in urma mamei mele, ne-am lovit de o problema la notariat, si anume: o ipoteca pusa asupra unui apartament, cu care au garantat parintii mei pentru imprumutul unei societati comerciale. Suma respectiva este cifrata la 400.000 de dolari. Pentru garantarea acestei sume mai exista alte 12 imobile ipotecate, iar valoarea pt care au garantat parintii mei este suma de 10.000 de dolari. Intrebarea: este posibil ca intreaga datorie sa-i fie imputata unui singur garant? Asta insemnand ca banca are posibilitatea sa extinda dreptul de ipoteca si asupra celorlalte imobile aflate in patrimoniul defunctei (toate achizitionate dupa data acordarii acelui credit pentru care s-a garantat cu acele imobile)?

Cui e mai bine sa ne adresam pt a afla o solutionare in acest caz?
Noi nu avem nicio pretentie asupra acelui apartament, putem astfel renunta la acesta in favoarea bancii?
Apartamentul se afla sub ipoteca AVAS, impreuna cu alte 12 imobile, avand ca suma totala datorata 400.000 de dolari, si din cate am inteles ei isi pot recupera aceasta suma numai in situatia in care ar vinde simultan la licitiatie toate aceste imobile.

Va rog, daca ati mai intampinat asemenea situatie, sa ma ajutati cu un sfat!

Va multumesc mult,
Octavian
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 12:28, 13 Mai 2016
Dacă părinții au semnat doar contract de credit ipotecar, pe acel imobil, creditorii nu pot executa alte bunuri .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme succesiune, apartament ipotecat Octavianul Octavianul Subiect: Succesiune oprita de ipoteca Buna ziua, Incercand sa definitivam impreuna cu toti mostenitorii succesiunea in urma mamei mele, ne-am lovit de o ... (vezi toată discuția)
Garant ipotecar - codebitor solidar seba1978 seba1978 Buna ziua, Speta pe care doresc sa o expun s-a mai dezbatut deja, dar nu am gasit un raspuns 100% sigur. Asadar, Am contractat un credit de tip punte in ... (vezi toată discuția)
Executarea silita a unui apartament achizitionat prin credit ipotecar laura sendrescu laura sendrescu In urma cu trei ani am achizitionat un aprtament prin credit ipotecar in CHF. De un an am intampinat dificultati la plate ratelor, iar banca mi-a gasit drept ... (vezi toată discuția)