Un salariat al unei institutii publice de spectacol, avand functia de maestru-lumini, este trimis intr-un turneu-festival international, turneu sustinut de alti 4 parteneri alaturi de institutia din Romania. Salariatul este trimis ca responsabil lumini al festivalului iar partenerii festivalului doresc ca acesta sa fie remunerat pentru aceasta activitate, suma totala urmand sa fie impartita si platita in mod egal de catre parteneri. Contractul va fi intocmit de catre institutia din Romania. Daca i se va intocmi un ctr pe drepturi de autor si va fi remunerat, mai are dreptul sa primeasca diurna, fiind salariat al institutiei?
Da, are dreptul sa primeasca diurna chiar daca se va incheia si un contract de drepturi de autor.
art.44 alin.(2) C.mun. : Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Contractu de munca
lex_ad
am o problema, nu demult m-am angajat la o firma si la interviu mi sa zis ...ca am sa fac deplasari in interes de servici de aprox. 3 zile 1 data pe luna si am ... (vezi toată discuția)