avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare CIM perioada determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare CIM perioada determinata

Am un salariat cu CIM pe perioada determinata. Data la care expira CIM-ul este 05.08.2016.
Salariatul a depus la casa de pensii, fara sa ma anunte, dosar in vederea pensionari ptr L.V. cu reducerea varstei standard de pensionare.
Am primit instiintare de la casa de pensii ca incepand cu data de 20.04.2016 i-a fost emisa decizia de pensionare.
Intrebarea mea este:
Pot sa-i incetez CIM-ul de drept, conf. art. 56 alin. 1 lit. c (la data comunicarii deciziei de pensionare), adica cu data de 16.04.2016?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:39, 12 Mai 2016
Da, se poate face asa ceva.

art.56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
.....
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate de gradul III, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim art 56 / c carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com In data de 02.07. un salariat implineste 65 de ani - cel putin 15 ani vechime, are - deci trebuie pensionat. Dar daca el spune ca nu a primit decizie de la ... (vezi toată discuția)
Despre incetarea de drept a cim-ului laritzu laritzu Daca un angajat imi aduce decizia de pensionare astazi, ii incetez contractul cu data de azi sau de maine ,avand in vedere ca azi a venit la munca . Se mai ... (vezi toată discuția)
Incetare cim - primire decizie pensionare anymaryh anymaryh Hristos a inviat! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati : un salariat (61ani) care a primit decizia de pensionare. Decizia are data de 16 martie ... (vezi toată discuția)