avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Petitie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Petitie

Am facut o sesizare la Consiliul Judetea de 30 de zile si nu am primit raspuns.
Ce pot face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:04, 15 Mai 2016
Ați primit nr. de înregistrare la petiție?
Depinde de natura sesizarii, daca este vorba de o petitie in sensul OG nr.27/2002 si nu vi s-a raspuns in termenul de 30 zile, sanctiunea ar fi potrivit Legii nr.188/1999 privind Statutul functionarilor publici sau, dupa caz,potrivit legislatiei muncii.[Art.15 OG nr.27/2002].
Daca insa, sesizarea se incadreaza in categoria actelor administrative conform Legii nr.554/2004 formulati actiune la sectia contencios administrativ a Tribunalului.
da
Instituția are dreptul legal de a prelungi formularea răspunsului cu încă 15 zile, în funcție de complexitatea cauzei. Când se împlinesc 45 de zile puteți reveni cu o petiție prin care să cereți răspunsul scris la cea anterioară unde să treceți și nr. de înregistrare care l-ați primit. După alte 45 de zile vă puteți adresa instanței de judecată pe temeiul legal de mai sus prezentat de D-nul avocat. La dosar veți depune probe cele 2 nr. de înregistrare primite.
Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2016
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
raspunsul autoritatii la o plingere ionelbonda ionelbonda Vreau sa stiu daca Politia este obligata sa precizeze, in raspunsul dat la o reclamatie, articolul si legea in virtutea carora a luat, sau nu a luat, ... (vezi toată discuția)
Nerăspuns la petiție hd76avr hd76avr Bună ziua! Ordonanţa Guvernului nr. 27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor. reglementează un timp de 30 de zile pentru ... (vezi toată discuția)