avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare, refuz consimtamant iesire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare, refuz consimtamant iesire din tara minor

Bună ziua.Ma numesc Mirela.am fost căsătorită .,am divorțat si am un copil de 3 anișori ce mi.a fost încredințat mie ,eu si fostul soț avem custodie comună ,el este plecat în Italia lucrează cu contract d munca dar timp de 6 luni nu mi.a trimis pensia alimentara nu suna absolut deloc să se intereseze de copil.suna doar când este în stare de ebrietate mă jicneste mă amenință si vorbește foarte vulgar cu copilul,nu pot să merg cu copilul meu în vacanță în afara tarii soțul meu actual lucrează în Belgia si e nevoit să vină acasă l o lună jumate pentru a sta câteva zile și cu noi .fostul soț nu vrea să.mi dea semnătura pentru copilul nostru sub nicio formă,v a rog foarte mult să m ajutați cu un sfat ce trebuie sa fac cum sa procedez ? Pensie nu trimite d copil nu.l interesează dar nici nu.mi da semnătura! V rog din suflet s mă ajutați ! Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 10:56, 12 Mai 2016
Mireladonka a scris:

Bună ziua.Ma numesc Mirela.am fost căsătorită .,am divorțat si am un copil de 3 anișori ce mi.a fost încredințat mie ,eu si fostul soț avem custodie comună


Nu v-a fost incredintat ci aveti autoritate comuna.
Pentru pensie incepeti executarea silita. Daca n-a platit mai mult de 3 luni depuneti plangere pentru abandon.
Faceti lucrurile astea, nu le ignorati pe motiv ca nu aveti nevoie de banii lui, e interesul copilului, nu al dvs.

Pentru calatorii in afara tarii (cat si pentru eliberarea pasaportului) minorului puteti cere suplinirea acordului tatalui. E nevoie de ceva planificare riguroasa, dar se poate face.

Daca puteti demonstra cele pe care le sustineti atunci puteti cere exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde pot merge sa verific pasaportul copilului meu, in conditiile in care se afla in custodia fostei sotii? Andrè86 Andrè86 Buna ziua tuturor, Pe scurt: sunt divortat, iar copilul, un baietel, se afla in custodia mamei si are 12 ani. Platesc pensie alimentara lunara, fara ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor anky83a@yahoo.com anky83a@yahoo.com buna ziua,v arog frumos sa maa jutati si pe mine ptr ca sunt intro dilema;am divortat acum un an ,am un baietel de 1 an si 11 luni iar dupa divort mam ... (vezi toată discuția)
Dreptul la vizita minor dariaconstantin dariaconstantin Bună seara, Va rog dacă ma puteți ajuta în următoarea situație: sunt divorțat, și am ajuns inițial la o înțelegere cu mama copilului meu. I.am ... (vezi toată discuția)