avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura emisa catre un minor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura emisa catre un minor

Buna ziua
Pentru copii minori care au abonament pt practicarea unui sport - facturile trebuie emise catre copil sau catre parinte? E vorba de un PFA neplatitor de TVA.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 12:26, 13 Mai 2016
codul fiscal nu face precizari SI la categoria clientilor( minori, majori) .La persoanele fizice nu sunteti obligata sa treceti detalii legate de CNP, deci nu vad de ce nu? Dar sunteti obligata sa emiteti bon fiscal si nu factura.
E vorba de abonament lunar - si mi se solicita de catre unii parinti factura. Sunt obligata sa le emit aceasta factura. Ca sa evit discutiile, emit facturi pentru toti participantii. Atunci de ce ar fi gresit factura+ chitanta? Ar fi factura + bon fiscal... Si nu sunt platitor de TVA.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2016
LauraRatiu, utilizator
Nu este vorba de platitor sau nu al TVA-ului,este vorba de exceptie la emitere bon fiscal. Dar am intrat pe ordonanta si am vazut ca intrati totusi la exceptie fiind PFA:
oug28/1999 art 2 lit h" activităţile economice desfăşurate în mod independent, inclusiv prin practicarea unei meserii, de către persoanele fizice autorizate potrivit legii, cu excepţia activităţilor de taximetrie auto pentru mărfuri şi persoane". M-am grabit in raspuns si rau am facut, inainte de a fi sigura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere factura da catre pfa neplatitor de tva rapanici rapanici Buna ziua, Sunt Pfa, cu activitate de taximetrie,neplatitor de tva. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa dau unei persoane fizice factura si chitanta( fara bon ... (vezi toată discuția)
De ce bon fiscal si nu chitanta? LauraRatiu LauraRatiu Pt inregistrarea veniturilor din abonamente lunare-sport - daca mi se solicita factura, sunt obligata sa le emit aceasta factura. Ca sa evit discutiile, emit ... (vezi toată discuția)
Facturare persoane fizice aling aling Buna ziua! Sper sa ma ajutati. Voi lansa un site prin intermediul caruia atat persoanele juridice cat si persoanele fizice vor putea sa-si promoveze ... (vezi toată discuția)