avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită termenii executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

termenii executarii silite

in baza unei hotarari judecatoresti de divort care este timpul limita pentru a putea depune cerere de executare silita a paratullui care datoreaza o suma de bani ??????
Cel mai recent răspuns: Razvan Marcu , Consilier juridic 20:53, 17 Mai 2016
3 ani.
In practica, se poate cere executarea silita si peste termenul de 3 ani de la data cand hotararea a ramas definitiva deoarece prescripţia nu operează de plin drept, ci numai la cererea persoanei interesate.

In plus, trebuie sa avem in vedere si prevederile legale cu privire la suspendarea si intreruperea prescriptiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie credit prettywomen prettywomen Buna ziua! As dori si eu un raspuns va rog la o problema. Sora mea a facut un credit in 2003 pe doi ani la o banca.A platit cateva rate dar nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara nelamurire FlorentinaDave FlorentinaDave Buna ziua ! Sunt foarte nelamurita in privinta platii pensiei alimentare ,de fapt in legatura cu neplata ei .Este adevarat ca dupa o perioada de 3 ani de ... (vezi toată discuția)
Executare silită penalități Ikymar Ikymar În urma unei executări silite a unor drepturi salariale de la o instituție publică, am obținut în instanță penalități de 0,5% pentru fiecare zi de ... (vezi toată discuția)