avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Despre paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Despre paternitate

Buna ziua.Speta este in felul urmator:
Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este al respectivului,afla,il vrea dar mama nu accepta ca el sa faca parte din viata copilului;viitoarea mama nu are nici un fel de pretentii deoarece urmeaza sa se casatoreasca cu altcineva,viitorul sot il va accepta si doreste ca pe certificatul de nastere sa fie trecut numele lui chiar daca stie ca nu este el tatal biologic.opilul urmeaza sa se nasca dupa casatorie...
Intrebarea este:tatal biologic poate avea vreun drept legal asupra copilului conceput in afara casatoriei si nascut in timpul casatoriei mamei cu altcineva?
Multumesc!
Ce cale.. De ce sa fiu obligata daca el nu a vrut de la bun inceput sa recunoasca copilul..pt ca eu am nascut in cipru.. Si a zis pe timpul sarcini sa rămână doar pe numele meu ca sa ma poata ajuta statul acum de ce ma obliga dupa 3 ani sa faca testul.. Eu nu cred daca mama nu este de acord nu are ce face.
Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator
Acum sunteti in Romania sau tot in Cipru? Copilul are certificat de naștere romanesc?
Acum da sunt in romania da are si certificat romanesc lam tradus pe ala cipriot.. Deci in concluzie eu nu doresc nimic de la el.. Eu la inceput am tinut legătura cu el a vazut fata dar a vruto o noapte si nu iam dato ca era foarte mica si nu era obisnuit cu el.. Si de aici a inceput sa ma ameninte de atunci nu iam mai aratat fata va mulțumesc

Ultima modificare: Duminică, 13 Decembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Tata biologic. Juve1312 Juve1312 Vreau sa recunosc un copil care s-a nascut inafara casatoriei nostre. Precizez ca atat mama copilului este casatorita cu altcineva(copilul ii poarta numele ... (vezi toată discuția)
Test adn cerut de posibilul tata Ciocar Ciocar Dacă în timpul căsătoriei a existat o relatie extraconjugală din care rezulta un copil,recunoscut de situl amantei si ea fiind căsătorită, cum pot afla ... (vezi toată discuția)