avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Hartuire Vecina Bloc
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Hartuire Vecina Bloc

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc de apartamente, la etajul 9. De ceva timp am probleme cu vecina de la etajul 8. Aceasta se plange la administrator si la alti vecini ca este deranjata de zgomote din apartamentul meu, ca o urmaresc unde se duce ea in casa si fac intentionat galagie deasupra ei, de parca eu pot vedea prin podea unde este ea... Am ajuns sa ma simt terorizat de aceasta femeie, in conditiile in care incepe si urla si injura chiar si atunci cand bag aspiratorul. In plus, ma ameninta de cel putin doua ori pe saptamana, ca ea cheama politia. Am ajuns sa ma uit la televizor cu castile pe urechi, muzica nici nu mai zic, s-a pus praful pe boxe de cand nu le-am mai folosit. Mi-a scapat, pe gresie, o lingura de metal, am stat crispat jumatate de zi ca iar ma trezesc cu administratorul la usa, pe care l-a terorizat de asemenea cu plangeri inutile. Mentionez ca vecina respectiva a fost plecata din tara iar cand s-a intors, pana si fiul acesteia, cu care am o relatie buna fiind prieteni din copilarie, s-a mutat cu chirie deoarece nu se poate intelege deloc cu propria lui mama. Tind sa cred ca aceasta femeie are grave probleme psihice, fiind deranjata pana si de faptul ca sunt prea multi oameni la piata si urla la ei sa stea acasa (asta am aflat din discutiile cu fiul vecinei).
Ma termina psihic aceasta femeie! X-( #-o. Nu este vina mea ca blocul are pereti subtiri, de exemplu daca ea vorbeste la telefon, o aud ce vorbeste.

Daca imi face plangere la politie, pot sa imi iau amenda? Din cate am inteles, politia, de obicei, nu sta sa investigheze si ia de bun ce zice reclamantul.

Ii pot face eu plangere la politie pentru hartuire?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2016
MihaiCristian2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:24, 15 Mai 2016
Politia are obligatia sa investigheze si nu sa ia de bun doar opiniile unei parti.
Incercati sa va vedeti de viata in mod normal iar daca se ajunge pana acolo incat sa va viziteze politia va sustineti nevinovatia.
De regula politia isi da seama cu cine au de-a face.

Pentru a face o plangere impotriva ei trebuie sa aveti probe, inregistrati-o daca aveti posibilitatea, chiar daca inregistrarea nu este facuta cu acordul unei parti aceasta poate fi luata in considerare pentru aflarea adevarului.

Unii vecini pot avea probleme la "mansarda", asta nu inseamna ca trebuie tolerati, pot fi tolerati in limitele bunului simt dar daca depasesc aceste limmite atunci trebuie actionat pe cai legale.

Discutati cu presedintele AP sa se implice, veti avea astfel o dovada si un marot ca ati incercat rezolvarea pe cale amiabila a acuzatiilor ce va sunt aduse.

Stergeti praful de pe boxe, scoateti castile din urechi si vedeti-va de viata.

Daca va viziteaza politia demontati acuzatiile punct cu punct.

PS. Cand incepe sa urle si sa injure puneti telefonul pe podea pe "record".;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2016
cyan, moderator
Incercati sa asigurati o protectie fonica a apartamentului,este costisitor dar macar va asigura linistea
Incercati cu cofraje de oua!

Veti avea si posibilitatea sa va folositi boxele si sa ascultati muzica surround.:)

Nu veti deranja nici vecinii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2016
Admin, administrator
Deja situatia devine extrem de neplacuta. De 2 ore ma chinui sa o calmez pe mama, care plange din cauza ca s-a apucat sa faca curat pe balcon si vecina a inceput sa ne dracuie si sa bata in teava. In ceea ce priveste antifonarea, nu cred ca este o solutie, doar nu ma apuc acum sa scot parchet si gresie ca sa antifonez podeaua. Referitor la obligatia politiei de a investiga nu stiu ce sa zic. Cunosc un alt caz extrem de asemanator, tot in bloc, in care vecinul de la 5 a primit amenda tot pe motiv ca-l deranjeaza pe ala de la 4, cand vorbeste la telefon. Bloc de nebuni!
Apelati 112 sau la politistul de proximitate.

Exemple de situaţii de urgenţă:
CONFLICTE ŞI AGRESIUNI FIZICE
TULBURAREA LINIŞTII ŞI ORDINII PUBLICE


[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice Eduardito Eduardito As dori sa stiu daca pot suna la urgente pentru a sesiza tulburarea linistii publice si daca cei reclamati vor afla datele mele de contact,am un vecin care ... (vezi toată discuția)
Cat de tare pot sa ascult muzica? irc80 irc80 Buna seara!As vrea sa stiu si eu cat de tare pot sa ascult muzica!Cei pusi pe rautati le spun de acum...ascult toate genurile de muzica incepand din ani 70 ... (vezi toată discuția)