avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1387 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Hartuire Vecina Bloc
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Hartuire Vecina Bloc

Buna ziua,

Locuiesc intr-un bloc de apartamente, la etajul 9. De ceva timp am probleme cu vecina de la etajul 8. Aceasta se plange la administrator si la alti vecini ca este deranjata de zgomote din apartamentul meu, ca o urmaresc unde se duce ea in casa si fac intentionat galagie deasupra ei, de parca eu pot vedea prin podea unde este ea... Am ajuns sa ma simt terorizat de aceasta femeie, in conditiile in care incepe si urla si injura chiar si atunci cand bag aspiratorul. In plus, ma ameninta de cel putin doua ori pe saptamana, ca ea cheama politia. Am ajuns sa ma uit la televizor cu castile pe urechi, muzica nici nu mai zic, s-a pus praful pe boxe de cand nu le-am mai folosit. Mi-a scapat, pe gresie, o lingura de metal, am stat crispat jumatate de zi ca iar ma trezesc cu administratorul la usa, pe care l-a terorizat de asemenea cu plangeri inutile. Mentionez ca vecina respectiva a fost plecata din tara iar cand s-a intors, pana si fiul acesteia, cu care am o relatie buna fiind prieteni din copilarie, s-a mutat cu chirie deoarece nu se poate intelege deloc cu propria lui mama. Tind sa cred ca aceasta femeie are grave probleme psihice, fiind deranjata pana si de faptul ca sunt prea multi oameni la piata si urla la ei sa stea acasa (asta am aflat din discutiile cu fiul vecinei).
Ma termina psihic aceasta femeie! X-( #-o. Nu este vina mea ca blocul are pereti subtiri, de exemplu daca ea vorbeste la telefon, o aud ce vorbeste.

Daca imi face plangere la politie, pot sa imi iau amenda? Din cate am inteles, politia, de obicei, nu sta sa investigheze si ia de bun ce zice reclamantul.

Ii pot face eu plangere la politie pentru hartuire?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Mai 2016
MihaiCristian2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:24, 15 Mai 2016
sunt intr-o situatie asemenatoare, am sunat la 112 si nu au raspuns drept urmare am sunat la circa de care apartin. Cel de acolo a spus: "bine ca nu au raspuns la 112 pentru ca va luati amenda" chiar daca erau amenintati doi copii, eu fiind anuntat telefonic de un vecin si fiind in apropiere la servici am venit urgent, intre timp am si sunat la politie. Ce naiba putem face, delicventii au mai multe drepturi decat oamenii normali si decat politia, procuratura, etc. Copii nostril nu au drepturi? Solutia? Inca nu am aflat-o, o caut zi si noapte, recent am gasit cinele respectivei legat de usa blocului, un dulau, am reclamat si degeaba, insa eu daca imi fac dreptate singur.... ca pot si am cu ce, chiar am dat comanda si de drujba pentru a ma apara de caini si sa tai lemnele la iarna (doar soba o sa o cumpar mai tarziu cand ma voi muta la casa) ..... la naiba, o iau razna, nu mai rezist.... eu legat de maini, politia la fel, o individa face ce vrea si mai este bagata in seama de jurnalisti de doi lei, ca de a amenintat-o concubinul pe care acum ceva timp il prezenta politiei drept "nepot"... traim intr-o....
Situația este foarte neplăcută.
Nu veți rezolva nimic.
Nici amenda sa va de politia nu se poate decât dacă ascultați muzica tare și vine politia și constata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice Eduardito Eduardito As dori sa stiu daca pot suna la urgente pentru a sesiza tulburarea linistii publice si daca cei reclamati vor afla datele mele de contact,am un vecin care ... (vezi toată discuția)
Ore de liniște la bloc Gili_M Gili_M Buna ziua, as dori sa știu ce este permis in afara orelor de liniște intr-un imobil de locuințe. E permis ca televizorul si boxele unui vecin ... (vezi toată discuția)