Buna seara,
In urma discutiei avute de catre un coleg de-al meu cu juristul unitatii,i s-a transmis
sa nu incercam sa chemam in instanta angajatorul pentru plata salariilor compensatorii
pentru ca nu avem nici o sansa sa primimim nici macar un salariu. Esta vorba de 32 de persoane din 2609.
Este una din cele mai mari firme care se ocupa cu comercializarea de materiale de constructii :SC ARABESQUE SRL.Nu stiu daca este moral ca am dat numele firmei,dar pur si simplu nu ni s-a raspuns nici la cererile prin care am
cerut cel putin plata unui salariu compensatoriu,prevazut in CCM la nivel national.
1. Vor sa va intimideze si sa va lasati pagubasi. Ei stiu ca o sa piarda la proces!
2. Nu va lasati! Legea este de partea dvs.!
3. Dati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetu unde fiecare dintre dvs. are domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
4. E bine ca i-ati dat numele, ca sa vada si altii cine sunt ei!
Am acceasi recomandare cu colegul Valeriu. Este un drept clar stabilit de lege, respectiv CCMUN, astfel incat nu va recomand sa va lasati intimidati. Este doar o politica de criza a firmei, angajati un avocat, solicitati plata cheltuielilor de judecata, astfel incat sa va recuperati cheltuiala cu onorariul avocatului. ALte taxe nu paltiti, fiind litigiu de munca,
Daca in CCm de la nivelul unitatii erau trecute compensatii mai mari, le puteti solicita pe acelea, pentru ca este vorba de o concediere colectiva, daca toti cei 32 au fost concediati in timpul acleiaso luni (mai exact intr-un interval de 30 de zile calendaristice)
Diurna
soso35
Buna ziua. Am lucrat ca marinar fluvial la o firma romaneasca si am avut cateva voiaje la care ni s-a facut iesire din tara cu acte in regula(politie, vama, ... (vezi toată discuția)
Drepturi
marianelena
Ma numesc Marian si sunt in perioada de preaviz la una din unitatile grupului Boromir.Nu am putut sa cunosc ,sa citesc nicaieri Contractul colectiv de munca la ... (vezi toată discuția)