In timpul studiilor de doctorat in Austria am lucrat si in proiecte de cercetare la universitate cu norma de 6h/zi (8h/zi maxim).
In timpul postdoctoratului in Austria am lucrat 4h/zi (8h/zi maxim) la universitate in proecte de cercetare.
M-am angajat ca lector universitar in Romania (Universitae) si nu mi se recunoaste vechimea in munca din Austria pe baza regulament 1612/68/CEE prin care nu se echivaleaza munca prestata intr-un stat UE cu munca prestata in alt stat membru UE. Totusi, unui coleg de la Facultatea de Medicina i s-a luat in considerare vechimea intr-un context identic ca al meu.
Vechimea in munca este data de perioada desfasurata in baza unui contract individual de munca.
Reiterez o parte din raspunsul meu anterior:
"1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.
Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.
2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie.
O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia."