avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Echivalarea anilor lucrati in strainatate in Romania
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Echivalarea anilor lucrati in strainatate in Romania

Buna ziua!

In timpul studiilor de doctorat in Austria am lucrat si in proiecte de cercetare la universitate cu norma de 6h/zi (8h/zi maxim).

In timpul postdoctoratului in Austria am lucrat 4h/zi (8h/zi maxim) la universitate in proecte de cercetare.

M-am angajat ca lector universitar in Romania (Universitae) si nu mi se recunoaste vechimea in munca din Austria pe baza regulament 1612/68/CEE prin care nu se echivaleaza munca prestata intr-un stat UE cu munca prestata in alt stat membru UE. Totusi, unui coleg de la Facultatea de Medicina i s-a luat in considerare vechimea intr-un context identic ca al meu.

Ce e de facut?

Va multumesc,
Madalina
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:39, 17 Mai 2016
Vechimea in munca este data de perioada desfasurata in baza unui contract individual de munca.

Reiterez o parte din raspunsul meu anterior:
"1. Pana la data de 01.01.2011, cand a fost abrogat Decretul nr.92/1976, perioadele de timp lucrate in strainatate de cetatenii romani se dovedesc cu actele originale emise de unitatile la care s-a desfasurat activitatea, in afara de cazurile in care, in conventiile incheiate de Romania cu alte state, se prevede altfel.

Dupa aceasta data, nu mai exista o astfel de reglementare.

2. Perioada de activitatea desfasurata in strainatate poate fi recunoscuta in tara ca si vechime in munca, in afara considerarii ca si stagiu de cotizare pentru pensie.

O astfel de reglementare poate fi mentionata in reg.intern al angajatorului din tara sau in ccm aplicabil acestuia."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere vechime muncita in sua desik desik Buna ziua, Dupa terminarea doctoratului am muncit ca si cercetator in SUA, timp de 18 luni. Intentionez sa ma angajez in mediul universitar din Romania. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. spuneți-mi vă rog, vechimea în învățământ ... Ovidiu_t Ovidiu_t Bună ziua. Spuneți-mi vă rog, vechimea în învățământ din R. Moldova se recunoaște în România sau se ia ca vechime în muncă. Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Anii de munca lucrati in anglia (2004-2019) se considera la vechimea ... titidorobantu titidorobantu Anii de munca lucrati in Anglia (2004-2019) se considera la vechimea in munca in Romania? (vezi toată discuția)