avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce se intampla cu copilul dupa divort ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce se intampla cu copilul dupa divort ?

Buna ziua !
Am o problema . Sa zicem ca doi parinti au divortat , iar acum se judeca pentru custodia copilului . Mama vrea custodia totala si vrea sa plateasca 1/3 din salariul total al tatalui plus alocatia pentru copil . Pe de alta parte , tatal vrea custodia comuna .
Ce pasi trebuie urmati de catre tata pentru a obtine custodia comuna ?
Daca obtine custodia comuna , parintii vor avea contributie comuna ? Este adevarat ca cei doi vor plati in mod egal pentru cresterea si educarea copilului? Exista legi care pot demonstra asta ? Care sunt ?


Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:50, 15 Mai 2016
Sunt șanse la custodie comuna dacă mama nu dovedește temeinic necesitatea custodiei exclusive.
Pensie 1/4.

Tatăl are dreptul de a-și angaja avocat la proces pentru a obține tot ce se poate obține.
1/3 se plătește pentru 2 copii, pentru 1 copil legea prevede maxim 25% din venitul lunar net(NU BRUT), iat inastanța va stabili după cum prevede legea, nu cum vrea mama.
Regula generală este ca autoritatea părintească(custodia) să fie exercitată în comun de ambii părinți.
Tatăl să-și pregătească o apărare foarte bună prin întâmpinare la acuzele mamei, iar dacă nu se descurcă singur, să își angajeze un avocat cât mai bun pe domeniul minori și familie.
După ce se stabilește locuința la unul dintre părinți părintele la care copilul nu locuiește va fi obligat la plata unei pensii de întreținere. Nu contează dacă autoritatea părintească (custodia) este comună sau exclusivă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia ... Ioana3007 Ioana3007 Bună ziua! Aș avea nevoie de o informație referitoare la custodia unui minor! Dacă doua persoane căsătorite legal care au împreună un copil minor(sub ... (vezi toată discuția)
Am divortat in timp ce eram gravida alinuzza13 alinuzza13 Am ramas gravida in ianuarie 2013, casatorita fiind din februarie 2009. Am divortat in aprilie 2013 dupa ce fostul sot m-a parasit in luna martie. Am nascut ... (vezi toată discuția)
Custodie copil/incredintare copil mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Am un copil de 3,5 ani. Tatal a recunoscut copilul, nu am fost niciodata casatoriti. Acum este plecat din tara pe o perioada nedefinita iar eu ... (vezi toată discuția)