avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Rebranding
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Rebranding

Buna ziua,

As dori sa stiu in ce masura este legal sa executi o operatiune de rebranding in masura in care produsul in cauza este modificat.

Spre exemplu, avem un tricou simplu fabricat de compania XYZ (nume care apare pe eticheta tricoului) si dupa achizitionare, se inlocuieste eticheta producatorului cu eticheta companiei ABC urmand sa se imprime si logoul ABC in zona pieptului.

Se poate realiza acest proces avand consimtamantul scris al producatorului urmand sa fie lansat si comercializat pe piata ca produs ABC ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 14:47, 15 Mai 2016
In cazul imprimarii de logo-uri pe diverse produse (tricouri, pixuri, brichete, etc.) nu se produce un rebranding. nu vad rostul schimbarii etichetei.
In majoritatatea industriilor se produce fenomenul de rebranding din moment ce se prelucreaza produsul initial.
Doar in cazul in care produsul este marca protejata se poate discuta despre rebranding prin schimbarea caracteristicilor produsului..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor logo TripTrip TripTrip Bună ziua. Aș dori să fac cadou unui prieten un tricou personalizat cu o anumită companie spațială (n.r SpaceX). Motivul pentru care nu cumpăr direct de ... (vezi toată discuția)
Probleme la retur AlexOprea20 AlexOprea20 Buna seara, numele meu este Alexandru Oprea, iar in urma cu 1 zi, am cumparat fizic un articol vestimentar de la Lee Cooper din Plaza Romania (Bucuresti). ... (vezi toată discuția)
Ce lege se aplică în cazul furtului la cântar din supermarket-uri? Numby Numby Buna ziua, Nu gasest in dreptul civil nici o lege privind produsele neambalate sau fara o cantitate fixa. De exemplu: Daca un individ este descoperit ca ... (vezi toată discuția)